Devlet yıllardır süregelen yaz saati uygulaması ile gün ışığından daha fazla yararlanmanın yolunu ararken, Düzce’de aydınlatma lambaları gündüz saatlerinde de ışık vermeye devam ediyor.

Sabah saatlerinde gün aydınlandıktan sonra saatlerce yanan ve akşam saatlerinde hava kararmadan yanmaya başlayan lambaları gören vatandaşlar haber merkezimizi arayarak duruma tepki gösterdiler.

Gündüzleri de ışık veren aydınlatma elemanlarının içinde sokak lambalarının yanı sıra, süsleme amaçlı olanlar da var. Anıtpark’ın karşısında bulunan fıskiyeli havuzun içinde bulunan, geceleri güzel bir görüntü elde etmek için konulmuş lambalar gündüz saatlerinde de sürekli açık duruyor. Anıtpark’taki aydınlatma elemanlarının açık olduğu yanına kadar gidip bakmadan fark edilemiyor.

Aslında aydınlatma elemanlarının otomatik olarak açılıp kapanmasını ayarlayan düzenekler var ve bunların gün ışığının durumuna göre ayarlanması gerekiyor. Zamanlayıcıların ayarlarının vaktinde yapılmaması nedeniyle her gün devletten dolayısıyla vergilerimizden bir miktarı gereksiz yere uçup gidiyor.

Vatandaşlar D 100 boyunca ve şehir içinde bazı bölgelerde de aynı durumun yaşandığını, akşam saat altı buçuk sıralarında açılan lambaların boş yere bir saati aşkın bir süre yandığını belirtirken, sabah saatlerinde ise gün yükselene kadar ışıkların sönmek bilmediğini, SEDAŞ ve Belediyenin konuya eğilmesini ve bu gereksiz israftan kurtulunması gerektiğini dile getiriyorlar.