Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ve HSYK Muhabere Bürosunun Düzce Belediye Meclisi’ne sunduğu Şehit Cumhuriyet Savcıları Selim Kiraz ve Murat Uzun’un isimlerinin Düzce Merkez’de iki caddeye verilme talebi belediye meclisi Temmuz ayı 2.Birleşiminde görüşüldü.

İmar Komisyonunun Şehit Cumhuriyet Savcıları Selim Kiraz ve Murat Uzun’un isimlerinin Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Düzce Adliyesi’nin Doğusundaki 5471.Sokak ve Batısındaki 5470.Sokak’a verilmesi oy çokluğuyla uygun bulduğu karar mecliste okutuldu.

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz’ın ‘Şehit Cumhuriyet Savcılardan Selim Kiraz’ın İmam Hatip mezunu olması nedeniyle isminin Düzce Adliyesi’nin yanında bulunan Mehmet Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulu’na yakın olan sokağa verilsin’ önerisi mecliste tartışmaya neden oldu.

MHP’li bazı üyeler şehit savcıların isimlerinin yaşatılmasının çok güzel olmasına karşın ‘Şehit Savcı Selim Kiraz’ın isminin İmam Hatip mezunu olması nedeniyle okula yakın verilsin’ önerisinin ayrımcılığa neden olacağı şeklinde değerlendirdi. Tartışmaların ardından talep oy birliği ile kabul edildi.

Haber:Y.SEVER