Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Düzce İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.Vali Yardımcısı Salih Karabulut Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, ilgili kurum temsilcileri katıldı.

İşsizliğin giderilmesi, istihdamın artırılması, çalışma hayatındaki sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Salih Karabulut’un açılış konuşmasıyla başladı.

En Büyük Problem  Kalifiye Eleman

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Düzce İl Müdürlüğünün kayıtlarında 2016 Mart ayı sonu itibarı ile kayıtlı işsiz sayısının 9 bin 94 olduğunu belirten Vali Yardımcısı Salih Karabulut, “İşverenlerden ilk üç aylık dönemde bin 400 kişilik açık iş talebi olmuştur. Ancak bin 400 kişilik açık iş talebinin 616’sına iş bulmuşuz. İşverenlerimizin istediği nitelikte, özellikte, kalifiye eleman yetiştirmek üzere il müdürlüğümüz, 144 meslekte 283 değişik projeye uygulamıştır. Ve bu çalışmalara 2 bin 415 vatandaşımız iştirak etmiştir. İşsizlik konusunda Türkiye’deki en büyük problem, insanlarımızın kalifiye eleman olmamasıdır. Biz bu insanlarımıza mesleki eğitim kursları veriyoruz” diye konuştu.

Haber: S. C. AKYÜZ