Eğitime 1 gün ara verildi
Düzce'de 2 gündür aralıklarla yağan kar, gece saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, il genelinde 8 Ocak 2019 tarihinde okulların tatil edildiği kaydedildi. Ayrıca kamuda engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı aktarıldı.


 

Belediye yollarda sınıfı geçti, kaygan kaldırımlar zorladı

Yoğun kar yağışı bir kez daha ulaşımı olumsuz etkiledi. Düzce Belediyesi ekipleri merkez ve Kalıcı Konutlar'da yolların açık tutulması için yoğun mesai harcarken, kaldırımlar yine vatandaşı zorladı. Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in mimarı olduğu ve her kar yağdığında tepkilerin odağına yerleşen kaygan kaldırımlara tepki vardı. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için kaldırımda yürüyen vatandaşlar, kaygan zeminde düşmemek için yoğun çaba harcadı. 


127 köy yolu geçit vermedi
Düzce'de kar yağışı sonucu 127 köy yolu ulaşıma kapandı. Öğle saatlerinde bu sayı 46'ya kadar düştü. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin gece boyunca aralıksız sürdürdüğü kapalı yolları açma çalışmaları sonucunda geçit vermeyen köy yolu kalmadı.



Bolu Dağı ve D-655 karayolu tır geçişlerine kapatıldı
Bolu Dağı ve D-655 karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle tır geçişlerine kapatıldı. Trafik ekipleri olumsuz hava koşullarına bağlı olarak D-100 Karayolu Bolu Dağı kesimi ile D-655 Karayolu'nda tır geçişlerine izin vermezken, Kaynaşlı girişinde durdurulan tırlar, tır parklarına yönlendirildi. Aynı uygulama Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunun Boğaziçi mevkisinde de gerçekleştirildi. Diğer araçların geçişlerine ise kar lastiği ve zincir uygulamasıyla izin verildi. Kar yağışı nedeniyle trafiğin yavaş seyrettiği karayollarında kar kalınlığı yer yer 60 santimetreyi geçti. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirirken, polis ekipleri ise sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Kazalar peşi sıra geldi
Kar yağışı yine kazaları da beraberinde getirdi. İl genelinde çok sayıda yaralanmalı ve maddi hasarlı kaza meydana geldi. En üzücü haber ise Gölyaka'dan geldi. Gölyaka’ya bağlı Gölormanı Köyü mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle kontrolden çıkan korsan olduğu ortaya çıkan servisin karıştığı kazada 4 öğrenci yaralandı.



Yığılca'da kar 60 cm'ye ulaştı
Karın en fazla etkili olduğu ilçe ise yüksek kesimde bulunan Yığılca'ydı. Düzce'nin yoğun kar alan bölgelerinden Yığılca'da yer yer 30-40 cm'yi bulan kar kalınlığı, ilçenin yüksek köylerinde 60 cm'ye ulaştı. Yığılca Belediyesi yol ve kaldırımlarda olumsuzluk yaşanmaması için mücadele çalışmalarına erken saatlerde başladı. Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit yaptığı açıklama; "Yığılca Belediyesi olarak günün ilk saatlerinden itibaren kar temizleme çalışmalarımıza başladık. Araçlarımız caddelerimizdeki karları temizlerken, personelimizde kaldırımlardaki karları temizleyerek vatandaşımızın güven içerisinde ulaşımını sağlıyor. Yığılca Belediyesi olarak vatandaşımızın her ne konuda olursa olsun sorunlarının çözümü noktasında hazır kıta bekliyoruz. Diledikleri an Belediyemizi arayarak yardım talebinde bulunabilirler." ifadelerini kullandı.


Haber: C.ÜSTÜNER
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ