Düzce'de kar yağışı nedeniyle yine çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.
Düzce Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde kapalı köy yolu sayısı 98 olarak açıklandı.



Yığılca'da 39 köy yolu kar yüzünden geçit vermezken, onu 24 kapalı köy yoluyla merkez ve 15 kapalı yolla Kaynaşlı takip etti. Gölyaka'da 8, Akçakoca'da 7 ve Çilimli'de ise 5 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, Cumayeri ve Gümüşova'ya bağlı köylere ulaşımda hiçbir sıkıntı yaşanmadı.



Sabah saatlerinde 98 olan kapalı köy yolu sayısı, İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin aralıksız sürdürdüğü yol açma çalışmaları sonucunda öğle saatlerinde 6'ya kadar düştü.
İlerleyen saatlerde ise kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamayan köy yolu kalmadı.



Öte yandan kar yağışı ve soğuk havanın günlük yaşamı zorladığı Düzce'de her tarafın beyaza bürünmesi yine seyretmeye doyum olmaz manzaralar oluşturdu. Çoğu vatandaş, karla kaplanan araçlarını temizlemek için sabahın erken saatlerinde ellerine fırçayı alırken, minibüs ve taksici esnafı ise yolcu taşırken sıkıntı yaşamamak için araçlarına zincir takarak önlemini aldı.



Lapa lapa yağan karın altında kimi vatandaş işine yetişme telaşıyla yürüdü, kimisi alışverişini yaptıktan sonra evinin yolunu tuttu, kimisi ise yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını besledi. Karın en mutlusu ise yine çocuklardı... Kar topu oynamak için dört gözle kar yağmasını bekleyen çocuklar, karın keyfini doyasıya yaşadı...

Haber: C. ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ