Düzce Valiliği tarafından son aylarda sosyal ve toplumsal projeler hız kazandı. Kültür ve turizm alanındaki çalışmaların festival ve şenliklerle taçlandığı Düzce'de çocukların daha donanımlı yetişmesi için eğitim alanında da çok sayıda protokole imza atıldı. Yine büyük bir toplumsal sorun olan uyuşturucu illetine karşı Vali Dağlı öncülüğünde mücadele faaliyetleri artarak devam ediyor.

Düzce'de bir ilkler
Valilik tarafından bir çok önemli organizasyona imza atılırken, bunların başını Düzce için bir ilk olan "Okur-Yazar Buluşmaları" çekti. 5-12 Mayıs tarihlerinde 8 gün süren Okur -Yazar Buluşmaları etkinliğinde ülke çapında tanınan yazarlar, Düzce'deki okur ve öğrencilerle bir araya geldi.

Yine Düzce'de ilk defa bir vali, emlak sektörü temsilcilerini bir toplantıda bir araya getirerek, hem sektörün hem de vatandaşların sorun ve taleplerini masaya yatırdı.

Eğitim odaklı çalışmalar
Geçmişteki bir çok vali gibi Vali Zülkif Dağlı da Düzce'nin eğitimde daha iyi noktalara gelmesi adına bir çok çalışma ve projeyi uygulamaya koyuyuyor. Öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren daha donanımlı yetişmesi gerektiğine konuşmalarında sık sık vurgu yapan Vali Dağlı, bu doğrultuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden projeler hazırlamasını istiyor.

Vali Dağlı turizme önem veriyor
Vali Zülkif Dağlı'nın şehrin doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtmak için ilgili kurumları harekete geçirmekle birlikte bazı projeleri bizzat takip ettiği de biliniyor. Son olarak Yığılca'da ziyarete açılan Batı Karadeniz'in en büyük mağarası olan Sarıkaya Mağarası'nın turizme kazandırılmasında önem rol oynadığı yapılan kürsü konuşmalarına yansıdı. Bunun yanı sıra Düzce'nin yeni bir kent müzesine kavuşması, Konuralp'in gözde bir turistik adrese dönüşmesi ve kente daha fazla turist çekilmesi noktasında da valiliğin artan çalışmaları dikkat çekiyor. Düzce'nin tanınması amacıyla valiliğin desteğiyle her yıl düzenlenen festival ve şenlikler de bu yıl farkını ortaya koyuyor. Geçmiş senelerin aksine artık daha profesyonel şekilde hazırlık yapılan festivaller zengin etkinliklerle katılımcılarını ağırlıyor.

Sosyal projeler

Bunlarla birlikte Düzce'ye her kış kabus yaşatan hava kirliliğine karşı 'Doğalgazı Yaygınlaştırma Projesi', zehir tacirlerinin özellikle genç bedenleri hedef aldığı uyuşturucu belasına karşı 'Topyekün Mücadele Seferberliği' ile sigarasız bir toplum için 'Dumansız İşyeri Projesi' de yine valiliğin öncülüğünde devam eden önemli sosyal çalışmalar olarak öne çıkıyor.

Haber: C.ÜSTÜNER