Diyanet-Sen Düzce Şubesi tarafından düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı  Düzce İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.



Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar'ın yanı sıra Düzce İl Müftüsü Selami Emen'in de katılım gösterdiği kahvaltılı toplantı Kur'an Kerim tilaveti ile başladı.

 "Medeniyetin timsali diye bize yutturuldu"

Ardından sendika başkanlarına seslenmek üzere kürsüye çıkan Genel Başkan Mehmet Bayraktutar, sözlerine Osmanlı dönemi ile başladı ve 'Jön Türkler'i eleştirdi. Bayraktutar, "Bizi Avrupa falan yıkmadı. Osmanlı'yı, İslam dünyasını zulmete gark edenler dış dünya değildi. Bizim içimizdekilerdi. Jön Türkler diye İttihat ve Terraki diye medeniyetin, çağdaşlığın ve ilericilerin timsali diye bize yutturulan içimizdeki hainlerdi. Birinci Dünya Savaşı'na Osmanlı'yı Vahdettin değil, İttihat ve Terraki soktu, Abdülhamit'i tahttan indirenler soktu." dedi. 

"Şiddetle ve nefretle kınıyorum"

Daha sonra söz alan Diyanet-Sen Düzce Şubesi Başkanı Şaban Coşkun'un gündeminde ise son dönemde artan terör olayları vardı. Coşkun, "Ülkemizi bölmek, yıkmak, parçalamak ve küçük lokmalar haline getirmek isteyen batılı güçler son zamanlarda terör eylemlerini ülkemizin bir çok safhalarına yaymaya çalışıyor. Mevlam bunlara fırsat vermesin. Bunlara fırsat veren, bunları destekleyen kim olursa olsun vatan hainidir, bunları savunan vatana ve millete ihanet etmiş insanlardır, bunlara silah desteği veren Avrupa Birliği ülkeleri ile Avrupa parlamentosunu da şiddetle ve nefretle buradan kınıyorum." şeklinde konuştu.

Haber:C.ÜSTÜNER