1999 yılında Düzce'nin yıllardır beklediği il satatüsüne kavuşması ile ayrıldığı Bolu'da parmakla gösterilecek yatırımlara imza atılmaya devam ediyor. Büyük projelerin şehre kazandırılmasında en önemli rolü ise Bolulu üst düzey bürokratlar üstleniyor. Her yeni hükümet kurulma aşamasında bakanlık ya da bakan yardımcılığı beklentisi içinde olunan ancak Ankara nezdinde etkin girişimlerde bulunulmaması sonucu hüsran yaşanan Düzce'de daha hızlı gelişme kaydedilmesi için Bolu gibi bakan yardımcılarının olması gerektiği komşudan peşi sıra gelen önemli yatırımlarla açıkça gözleniyor.

Bolu’yu uçuracak müjdeler

Son olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu’ya müjdelerle döndü. Belediye ziyaretinde kentin geleceği açısından önem arz eden 3 dev projenin müjdesini veren Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu’ya 40-50 kişi kapasiteli dolmuş uçakların ineceği “stol tipi” havaalanı ile mikroligth ve model uçakların kullanımı için hava parkı yapılacağını bildirdi. Ayrıca D-100 Karayolu’nun güneye taşınması konusuna da değinen Bakan Yardımcısı, şehrin vizyon projeleri arasında yer alan o projenin startına da yıl içinde başlanacağını müjdeledi.

Süreç Bolu için çok farklı olacak

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Bolulu iki bakan yardımcı olmasının büyük avantaj olduğuna dikkat çekerek, "Bolu’nun özgül ağırlığının Ankara’da çok yüksek olduğunu gördük. Fatih beyin ve sizin bakan yardımcılığınız, hem de siyasi olarak güçlü olmamızın avantajıyla önümüzdeki süreç Bolu için çok farklı olacak” dedi. Belediye çalışmaları ile mali durumu hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek’e vereceği desteklerden dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Haber:C.ÜSTÜNER