Düzce Belediyesi tarafından yapılan ‘Sağlık ve Sosyal Hizmetler Mevcut Durum Analizi’ araştırmasına göre 65 yaş üstü kişilerin toplam nüfus içindeki yeri yüzde 13 olarak belirlendi. Düzce'nin 2015 yılı tahmini nüfusu rakamlara 358 bin 597 olarak yansırken, bu nüfusun yaklaşık 47 binini 65 yaş üstü kişiler oluşturuyor.

Evde sağlık ve sosyal hizmetler sempozyumunda konuşan Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ayşegül Nar, evde bakıma muhtaç kişilerin belediye tarafından sosyal hizmet programı içine alındığını belirtti.

Veteriner İşleri Müdürü Ayşegül Nar, evde sağlık ve sosyal hizmetler programı çerçevesinde Düzce’de mevcut durum analizi yapıldığını da işaret etti ve ‘Bu çalışmaya göre ilimizde 65 yaş üstü nüfus toplumun yüzde 12.61'ini oluşturmaktadır. Elde ettiğimiz analiz raporuna göre ilimizin sosyal alandaki eksiklikleri de tespit edilmiştir.’ dedi. Programın sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklenmesi gerektiğine değinen Nar, bu konuda da şu görüşlere yer verdi: ‘Sivil toplum kuruluşlarının bu tip çalışmalarda çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda Türkiye çapında faaliyet gösteren evde sağlık ve sosyal hizmetleri derneğinin Düzce şubesini kurduğumuzu sizlerle buradan paylaşıyorum. Bütün ilgili kurumlar ve derneklerle elele verip ihtiyaç sahibi kişilere faydalı olunması gerekiyor.’

HABER;C.ÜSTÜNER