Öğrencilere "Üye olun" tavsiyesi

Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Yrd. Doç. Dr. Deniz Oruç, sivil toplum kuruluşlarının çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek öğrencilerin sivil toplum kuruluşlarına üye olmaları tavsiyesinde bulundu. Herkesin sivil toplum kuruluşlarına destek olması gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Oruç, programın katkı sağlaması temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.

Düzce’de 869 kayıtlı dernek var

Konferansın ilk konuşmacısı olan İl Dernekler Müdürü Yunus Kahraman dernekleri, kar amacı gütmeyen, belirli amaçları gerçekleştirmek için en az yedi kişinin oluşturduğu tüzel kişilikler şeklinde tanımladı. Ülkemizde yaklaşık 110 bin, Düzce’de ise kayıtlı 869 derneğin olduğunu söyleyen Kahraman, bu derneklerin mesleki alanların yanında spor, din hizmetleri, insani yardım, eğitim ve sağlık gibi alanlarda da faaliyet gösterdiğini ifade etti. Dünyadaki 190 ülkeden 135’ine ulaşan, milletler arası bağ kuran, insanların yaralarına merhem olan birçok sivil toplum kuruluşumuz olduğunu dile getiren Kahraman, gelişimleri için öğrencilerimizin sivil toplum alanında çalışması gerektiğini vurguladı.

"Toplum refahının yükselmesine katkı sağlıyoruz"

Sivil toplum örgütlerinin yardım kuruluşları olmadığını söyleyen Genç Hayat Vakfı Proje Koordinatörü Ozan Çetin bu kuruluşların, toplumun gereksinimlerine uygun olarak toplum refahının yükselmesinde katkıları olan sosyal kurumlar olduğunu ifade etti. Sivil toplum kuruluşlarının sayısından çok niteliğinin önemli olduğuna dikkat çeken Çetin, Genç Hayat Vakfı’nın, 11-18 yaş grubu bireylerin güçlenmesi, hayata katılımlarının sağlanması için gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgiler verdi.

"Engelleri sporla aşma" hedefi

Türkiye Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi, şubenin Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından kurulduğunu söyledi. Dernekte proje bazlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Çelebi, “Geleceğe Dört Nala” isimli projeyle 30 engelli çocuğa atlı terapi uyguladıklarını sözlerine ekledi. 100 bini engelli olmak üzere 200 bin kişinin birlikte spor yapması ile ilgili bir projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade eden Çelebi, bir başka projeyle 600 engelli çocuğu Düzce’ye davet ederek engelleri sporla aşmayı düşündüklerini söyledi.

"İhtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalışıyoruz"

Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği gönüllülerinden Dilek Şen, derneğin sosyal çalışmalarını slaytlar eşliğinde katılımcılarla paylaşarak ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti. Yaptıkları maddi yardımların yanında insanlara sosyal yardımlara nasıl başvuracakları konusunda da yol gösterdiklerini belirtti.

"Gençlere büyük görevler düşüyor"

Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği Başkanı İsmail Yıldız, dernek olarak büyük bir aile olduklarını ve hiçbir beklentiye girmeden çalıştıklarını ifade ederek bu konuda gençlere büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi. Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin de dernek çalışmalarına katıldığını söyleyen Yıldız, derneğin çalışmaları esnasında yaşadığı olayları ve izlenimlerini katılımcılarla paylaştı.

Program, davetli konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber;C:ÜSTÜNER