Düzce, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Yalova illeri, 3-6 Mart tarihleri arasında  Kocaeli Fuar Alanı'nda yapılacak olan 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nda buluşacak. Doğu Marmara Bölgesi'ni fuarcılıkta çekim merkezi haline getirebilmek amacıyla bu yıl ikincisinin gerçekleştirileceği fuara, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası destek veriyor. Süre yaklaştıkça heyecanın giderek arttığı fuar için her ilde ayrı ayrı basın toplantıları gerçekleştiriliyor.

Ticari yaşamı canlandıracak

Bu kapsamda Kocaeli Terziler Odası ve Düzce Dokuma Giyim Mensucat Örgülük Eşya Esnaf Odası yönetim kurulu üyeleri, organizatör firma yetkilileri ile oda üyelerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Toplantıda bu yıl 2.'si gerçekleştirilecek Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı hakkında açıklamalarda bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce Dokuma Giyim Mensucat Örgülük Eşya Esnaf Odası Başkanı Hikmet Keskin, 2.Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı'nın Doğu Marmara illerinin ticari yaşamlarını canlandırmak ve geliştirmek adına önemli bir organizasyon olduğu vurguladı. Keskin, KOSGEB destekli olan fuara yaklaşık 200 firmanın katılacağı ve bu firmalar arasında odaya kayıtlı işyerlerini de görmek istediklerini ifade etti.

Geçen yılın ticaret rakamı: 30 milyon

Kocaeli Terziler  Odası Başkanı Şaziye Hane Kahrımanlı ise 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı'nın bizzat satış imkânınında olması sebebiyle doğrudan üretici ve alıcıyı buluşturan bir fuar olduğuna dikkati çekti. Fuarın odaların artan desteği ile bu yıl daha güzel ve verimli bir şekilde gerçekleşeceğini düşündüklerini söyleyen Kahrımanlı, “KOSGEB destekli olarak gerçekleştirilen fuara bu yıl Düzce ilinden de katılımcı firmaların yer almasını ümit ediyoruz. Geçen yıl yapılan fuarda ziyaretçi sayısı 25 bindi ve 30 milyonluk bir ticaret gerçekleşti. Fuara katılan firmalar, KOSGEB tarafından da yüzde 50 oranında desteklendi.” dedi ve bu yıl 2.'si düzenlenen fuarın daha da kapsamlı olduğunu ifade etti. 

Firmalara yüzde 50 destek

Öte yandan Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı'nda gelinlik, damatlık, düğün salonu, düğün nişan ve organizasyon, otel, altın takı, çiçek, fotoğraf, kuaför saç tasarım, kozmetik kişisel bakım, inşaat konut, otomotiv, beyaz eşya, züccaciye, banka, pastane, mobilya, mobilya dekorasyon, seyahat, yapı dekorasyon, halı, tekstil, mefruşat, ev dekorasyon ve aksesuar, nikah şekeri, davetiye, ayakkabı, çanta ve müzik organizasyonları yapan firmalar yer alacak. Fuara katılan firmalara KOSGEB tarafından yüzde 50 oranında destek sağlanacak. Ayrıca fuara bölgedeki il ve ilçelerden ücretsiz ulaşım sağlanacak.

HABER;C.ÜSTÜNER