İl Genelini buluşturdu
Düzce Doğa Okulları, kurulduğu günden bu yana imza attığı organizasyonlara bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşadı. Önemli başarılarla adından sık sık söz ettiren Düzce Doğa Okulları il geneline hitap eden bir etkinlikte eğitimin tüm paydaşlarını bir araya getirdi.
Düzce Doğa Okulları Yeşil Salon’da Düzce Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Apaydın, Düzce Teftiş Kurulu Başkanı İsmail Özkul, Düzce geneli anaokulu ve ilkokul müdürleri düzenlenen açık büfe kahvaltı organizasyonunda sonu yaklaşan eğitim döneminin stresini attı. Etkinliğe katılanlar kar yağışının da etkisiyle yeşil ve beyaz renklere bürünen kampüse hayran kaldılar.



Kahvaltının ardından Düzce ve Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı misafirlere okulu gezdirdi. Etkinlik 3D salonunda Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Ahmet SAPANCI tarafından verilen “Erken Çocukluk Döneminin Gelişimsel Özellikleri ve Yaygın Sorunlar” konulu seminer ile son buldu.



Farklı yörelerin halk oyunları ile coşturdu
Düzce Doğa Okulları’nın bir diğer sürprizi ise veli ve öğrencilerine oldu. 2012 yılında kurumlaşan ve “Usta Sanatkar” anlamına gelen Demiurk Sanat Akademi Ankara Halk Oyunları topluluğu Düzce Doğa Okulları Egemen Konferans Salonu’nda unutulmaz bir gösteri sundu. “Geçmişten Günümüze Buram Buram Anadolu” isimli tek perdelik halk oyunları gösterisi ile birçok yöreden dans sergilendi. Bilecik, Seymen, Aşuk-Maşuk, Potpori, Zeybek, Antep, Artvin, Van ve Kafkas yörelerini veli ve öğrencilerle buluşturan topluluk salonu adeta coşturdu.
Halk oyunları topluluğu adına konuşan bir oyuncu Düzce ve Bolu Doğa Koleji Kurucusu Önder Tonyalı’ya kendilerini Düzce Doğa Okulu öğrencileri ile buluşturduğu için teşekkür etti.










Haber: Ö. YILMAZ