Türkiye genelinde konut satışları 2018 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14 oranında  azalarak 110 bin 905 oldu. Türkiye’de konut satışları düşerken her geçen gün konut inşaatlarının hız kesmeden devam etmesi, konut kredisi vaiz oranlarının yüksekliği ve alım gücünün yetersizliği gibi konular ön planda her alırken bizde ÖNCÜ Haber olarak Düzce’de ki konut satışlarını araştırdık.

“Düzce, konuta ihtiyacı olan bir şehir”
Düzce’deki konut satışları hakkında bilgi aldığımız İstanbulls Yapı inşaat Sahibi Serkan Topaçoğlu Düzce’nin konuta ihtiyacı olduğunu belirterek,
“Son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi Düzce’de de yaşanan ekonomik sıkıntılar ön planda yer alıyor. Ama ben özellikle seçimlerden sonra bu durumun geçeceğine inanıyorum. Düzce, sürekli dışarıdan göç alan ve nüfusu artan bir il konumunda bulunduğu için Düzce’nin konuta ihtiyacı var. Çünkü üniversite, organize sanayi bölgeleri her geçen yıl nüfusun artmasına neden oluyor. Bu nedenle Düzce’de bu nedenle konut inşaatları hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Faiz oranları seçimlerden sonra düşecektir”
Konut satışlarının bankalardaki yüksek kredi faiz oranlarıyla orantılı olduğuna da değinen Topaçoğlu,
“şu an seçim atmosferine girmiş bulunmaktayız. Bankalardaki yüksek faiz oranlarının seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte düşeceğine inanıyoruz. Faizlerin düşmesiyle birlikte konut alımlarında da ciddi bir kıpırdanma olacaktır” şeklinde konuştu.

“Düzce’de senetle satış yok”
Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde nakit sıkıntısı çeken vatandaşların senetle konut alımları yaptığını da söyleyen Topaçoğlu,
“İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde vatandaşlar kredi faiz oranları yüksek olduğu için senetle konut alımlarına daha çok öncelik veriyor. Düzce’de ise biz senetle konut satışı yapmıyoruz ama ilimizde zaten senetle satış yapan yer olduğunu zannetmiyorum. Çünkü senetle satış yapmak büyük bir risk almak demektir” dedi.

Haber: M.AYDIN