Gençlik ve spor Bakanlığının yürüttüğü Damla Projesi kapsamında 6 -10 Mayıs tarihleri arasında Düzce'de bulunan yerli ve yabancı 40 üniversite öğrencisi, Düzce programının son gününde Vali Ali Fidan'la bir araya geldi.



Türkiye'nin farklı üniversitelerinde öğrenim gören 40 öğrenci arasında 15 yabancı uyruklu öğrenci de yer aldı. Ziyaret ettikleri  illerde çeşitli ziyaretlerde bulunarak,yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı elde eden 40 genç, Düzce'de ilçelere giderek aktiviteler gerçekleştirdi.

Öğrenciler Düzce programının son gününde Kalıcı Konutlar 'da bulunan Düzce Belediyesi'ne ait Erguvan Sosyal Tesisleri'nde Vali Ali Fidan'la öğle yemeği yedi.





Projede bulunan öğrencilere Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Emekli Sakarya Üniversitesi İlahiyat Profesörü Mehmet Salih Köse, Emekli İlahiyatçı Öğretmen Halis Kırca ve Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Atay eşlik etti. Öğrenciler, Vali Fidan'ı kapıda karşılayarak çiçek takdim etti.

Misafir öğrencilere tek tek 'Hoş geldiniz' diyen Vali Ali Fidan, öğrencileri Düzce'de ağırlamaktan duyduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında düşüncelerini paylaştı. Fidan, "Proje çok hoşuma gitti. Projenin niyetini çok anlamlı buldum  ve sonuçlarının da çok güzel olacağına inanıyorum." dedi.

Vali: "Proje, yaşanılabilir bir Dünya'nın oluşmasına vesile olacaktır"

Vali Fidan, Düzce hakkında öğrencilere bilgiler vererek sürdürdüğü açıklamasında Dünya'nın farklı ülkelerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti ve önemli bir mesaj verdi. "Bu projeyle oluşacak gönül bağı gelecekte daha barışçıl, adil, yaşanılabilir, Dünya'nın oluşmasına vesile olacaktır."

Vali Fidan'ın ardından söz alan yabancı uyruklu öğrenciler, projeye dair düşüncelerini dile getirdi.



Program yenilen yemek ve Vali Ali Fidan tarafından öğrencilere verilen hediye ile son buldu.

Haber:Y.SEVER