Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) yönetim kurulu aldığı yeni bir kararla 2015 yılına Akçakoca Temsilciilğini açarak giriyor.
Akçakoca Temsilciliğine Gazeteci Hüseyin Denizgez getirildi. Temsilci Yardımcısı olarak Nejat Özdeş görev yapacak.
Konuyla ilgili karar, DGC Yönetim ve Denetim kurulu Üyelerinin yaptığı toplantıda 20 No'lu kararla oybirliğiyle kabul edildi.


Konuyla ilgili kararı Hüseyin Denizgez'e Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Erol Tayhan ve Genel Sekreter Harun Can Şerbetçi imza karşılığı tebliğ etti.
Akçakoca Temsilciliğini alan Hüseyin Denizgez, protokol metnini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, kendileri için en önemli düsturun, basının meslek ve ahlâk ilkeleri ışığında habercilik yapmak olduğunu söyledi.


Kendisinin de yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Düzce Gazeteciler Cemiyeti’nin Akçakoca temsilciliğine layık görülen deneyimli basın üstadı Hüseyin Denizgez, Cemiyet’in Düzce İl Başkanı Erol Tayhan’la birlikte protokol metnini imzalayarak ‘’Akçakoca temsilciliği’’ belgesini aldı.


Düzce Gazeteciler Cemiyeti Akçakoca Temsilcisi Hüseyin Denizgez, 29 yıldır yaptığı habercilik ve verdiği matbaa hizmetlerinin yanı sıra, ilk günden bugüne aralıksız olarak çıkardığı ‘’Yeni Akçakoca Haber’’ gazetesiyle de yerel basın camiasının duayen isimlerinden biri.


Hüseyin Denizgez temsilci belgesini aldıktan sonra yaptığı açıklamada, ‘’Bugüne kadar gazeteciliğin meslek ve ahlâk ilkelerinden ödün vermeden yaptığım haberciliğimin yanı sıra, yıllar boyunca basın meslek kuruluşlarında üye ve yöneticilik yaptım. Şimdi tüm bu tecrübelerin üzerine bana layık görülen Akçakoca temsilciliği vazifemi de hayırlısıyla ifâ edeceğim. Yönetim kurulumuzu da oluşturdum. Yönetimimizle birlikte önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarımızı planlayarak saygıdeğer kamuoyumuzla paylaşacağız’’ dedi.


Temsilcilik protokolünün imzaları atıldıktan sonra, bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Denetleme Kurulu Üyesi ve Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ise şunları söyledi:
‘’Cemiyet’in Akçakoca temsilciliğini, mesleğe yıllarını vermiş değerli bir basın emekçisine teslim etmekten son derece memnunuz. Düzce ilçeleriyle bir bütündür. Akçakoca ilçemizin sürekli gelişip büyüdüğü görülürken, bu gelişmenin önemli bir ayağı olan basın camiasının da sürekli büyüdüğünü izlemekteyiz. Bu nedenle Düzce Gazeteciler Cemiyeti’nin Akçakoca temsilciliğinin kurulmasının ilçeye de büyük katkılar sağlayacağı inancını taşımaktayız. 2015 yılının ilk günlerinde Akçakoca temsilciliğimizin açılışını gerçekleştirerek başlayacağımız iş birliğimize, çeşitli sosyal, kültürel ve meslek içi eğitim çalışmalarıyla devam edeceğiz. Akçakoca temsilciliğimizin Düzce ilimize ve Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum.‘’

 

Haber:E.TAYHAN