Vatan Partisi tarafından vatan bütünlüğü ve güvenliği gerekçesiyle İncirlik Üssü’nün ABD’ye kapatılması için imza kampanyası başlatıldı. İncirlik Üssü’nün Amerikan uçaklarına kapatılarak, Türk ordusunun denetimi altına alınması çağrısı yapıldı.
“Görmezden gelirsek, ülkemize ve milletimize ihanet olur”
Spor Sokak girişinde toplanan partililer adına basın açıklaması yapan Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, ABD ve İsrail'in yıllardır bölücü PKK ve FETÖ’yü besleyip desteklediğini belirterek, şöyle devam etti: “Amerika bu bölücü terör örgütlerine açıktan ağır silahlar vermektedir. Artık karar verme zamanı gelmiştir ve şimdi hükümete soruyoruz. Halen daha ABD’ye dost ve stratejik müttefikimiz mi diyeceğiz. Her şey ortadayken bunu görmezden gelirsek, ülkemize ve milletimize ihanet olur. Bu millet, bu devlet bugün varsa ve ayaktaysa, düşmana, emperyalizme boyun eğmediği için var.”
“İncirlik Üssü Türkiye'nin bağrına saplanmış bir hançerdir” 
“İncirlik Üssü Türkiye'nin bağrına saplanmış bir hançerdir.” diyen Sönmez, şunları kaydetti: “Vatan toprağımız olan İncirlik Üssü’nden kalkan Amerikan uçakları; askerimizi, polisimizi şehit eden terör örgütlerini destekliyor ve yardım ediyor. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’nün darbe girişimine İncirlik Üssü’nden yardım ve yataklık yapıldığı belgeleriyle ortada. İncirlik Üssü ‘Amerika'nın Türkiye hükümetini devirme ve ülkemizi içeriden ele geçirme girişimlerinin hizmetindedir. İncirlik Üssü aynı zamanda komşularımıza karşı bir tehdit ve saldırı üssüdür. Vatan Partisi olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi, burada da imza kampanyası başlatıyoruz. İncirlik Üssü, Amerikan uçaklarına kapatılsın. Tüm Düzce halkını bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz.”