Haziran ayı başlarında meydana gelen sel Düzce’nin birçok bölgesinde zarara yol açtı. Yolları çökerten, ekinleri sular altında bırakan, dükkânları ve evleri balçığa döndüren selin, İl genelinde Özel İdare’ye zararı 23 milyon, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ise tarım alanlarındaki zararı 1 milyon 700 bin TL oldu.


Sadece Yığılca ve Cumayeri’ne


Arkasında ağır bir fatura bırakan selin ardından yapılan bakanlık görüşmelerinden ise sadece iki ilçenin yaralarını saracak ödenek aktarıldı. Sel’in ağır faturasına karşılık Yığılca Belediyesi'ne 1 Milyon 500 Bin TL, Cumayeri Belediyesi'ne ise 3 Milyon TL ödenek çıkartıldığı müjde olarak kamuoyuna duyurulurken, başta Akçakoca, Beyköy ve Gölyaka gibi selden büyük zarar gören diğer yerlerin adının dahi geçmemesi tepkiye neden oldu.


Diğerleri Öksüz Kaldı


Akçakoca’da şehir merkezinde patlayan kanalizasyonlar, adeta havuza dönen ekili araziler ile Beyköy’de özellikle köy yollarında meydana gelen heyelan ve göçükler aradan geçen yaklaşık 2 ayda çözüm bekliyor.


Cumayeri ve Yığılca’daki selin zararlarına bir nebzede merhem olacak olan ödenekten diğer selzede bölgelerin göz ardı edilmesi özellikle idarecileri zor durumda bıraktı. Akçakoca,Gölyaka ve Beyköy başta olmak üzere diğer bölgelerin yöneticilerinin önümüzdeki hafta ödenek talep etmek için Ankara’ya bakanlığın kapısını çalmaya gitmek için hazırlıkları başladı.


Selin iki kere vurduğu yerlerden biri de Beyköy…


Masraflarımız için bedel bekliyoruz


Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç da Cumayeri ve Yığılca belediyelerine olduğu gibi, Beyköy’e de ödenek aktarımı yapılması görüşünde hem fikir…


Kılıç, “Ödeneklerle ilgili Beyköy belediyesine bir yardım gelmedi. Yığılca ve Cumayeri’ne geldiğini biliyoruz. Gölyaka, Akçakoca, Beyköy ve Boğaziçi’ne bir şey gelmedi. Bununla ilgili bakanlık bazında bir çalışma yapılırsa yapılan masrafların bedelini alabiliriz. Afad’ada bildirdik ama bize geri dönüş yapılmadı. Beyköy’de ve Samandere’de selden iz kalmadı.” dedi.

 

 

Haber: S. Kaşkır