İlk olarak Amman Büyükelçisi Murat Karagöz ile bir araya gelen Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı, Düzec Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce TSO Başkanı Şahin; Amman Ticaret Odası'ndaki toplantıya katıldı.



Ürdün Yükseköğretim Bakanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahid Al Wahadneh ile görüşen heyet, Ürdün Üniversitesi Rektörü Profesör Abdel Karim Al-Qudah ile de bir görüşme gerçekleştirdi.



Daha sonra Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret eden Dağlı,Çakar ve Şahin Türkiye Ürdün Dostluk Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Prenses Sumaya Üniversitesi Rektör Vekili Dr. Arafat Awajan ile de bir görüşme gerçekleştirildikten sonra, Ürdün'ün üst düzey protokol üyeleri ve kurum yetkilileri ile çeşitli temaslar gerçekleştirdi.



Eski Ürdün Başbakanı H.E. Mr. AwnKhasawneh ve eşi ile bir araya gelen Düzce Valisi Dağlı,DÜ Rektörü Çakar ve Düzce TSO Başkanı Şahin Düzce'de ev sahibi olan Ürdünlü aileler de buluştu. Prens Asem bin Nayef ve Prenses Sana Asem'le görüşmede bulunan ikili, Ürdün'ün başkenti Amman'ı,  tarihi mekânları ve önemli merkezleri de ziyaret etti.



Eğitim, bilim ve ikili ilişkiler başta olmak üzere çeşitli konularda verimli görüşmeler gerçekleştiren Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı veDüzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar,  Türkiye ve Ürdün arasındaki iş birliklerinin geliştirilmesine ve iki ülke arasındaki dostluğun pekiştirilmesine katkı sağladı.


Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ