Düzce'de faaliyet gösteren dernekler, sosyal alanda vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve devlet ile dernekler arası yakın çalışma kültürünü sağlamak amacıyla projeler üretmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Düzce'de kayıtlı derneklerden Performans Sanatları Derneği yöneticileri, “Sahnede Hayat Var” isimli projesi ile daha önceden madde bağımlılığı yaşayıp bu durumdan kurtulmuş vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak için harekete geçti.

Madde bağımlılığından kurtulan bireylerin yeni bir meslek edinmesi ve yaşadıkları zorlukların tiyatro oyunu haline getirilerek sahneye koyulması ve bu oyunların ortaokul ve lise öğrencilerine izletilerek maddeden uzaklaştırılmasını amaçlayan dernek yöneticileri Düzce Valiliği'nde bir sunum gerçekleştirdi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile bir araya gelen bir diğer dernek olan Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği yöneticileri ise “Engelsiz ve Bağımsız Yaşamlar” isimli projelerini tanıttı. Engellilerin topluma bir yük olmasından öte, katkıda bulunmasını sağlamak, toplumsal hayata daha aktif katılmasını sağlamayı amaçlayan bir sunum gerçekleştirildi.

Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu'nda Vali Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleşen toplantı ile sunumları yapılan projelerin İçişleri Bakanlığı bütçesinden desteklenmesine yönelik protokoller imzaladı.

Haber: C.ÜSTÜNER