Düzce’de görev yapan yerel basın mensupları ile ajans temsilcilerinin belli periyotlarla düzenlediği ‘Çay-Simit Toplantıları’nın bugünkü konukları Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin oldu.

Kendisi de Düzceli olan ve İstanbul Düzceliler Derneği Kurucu Başkanı olarak yıllarca İstanbul’da Düzceliler’i buluşturan etkinliklere imza atan Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Düzce basını ile sohbet ettiği buluşmada, şöyle değerlendirmelerde bulundu:

“Gelsinler, görsünler, fikir alışverişinde bulunalım”
“Biz doğma, büyüme Düzceli’yiz. Elimizde bir imkan, bir güç varsa onu Düzce’yle paylaşmak isteriz. Düzce’den hiç kopmadık, hiç ayrılmadık ama işimiz gereği Düzce’ye çok sık gelemiyoruz. Buradaki arkadaşlara aslında gelmiyor değiliz. Ben çalıştığım yerden arkadaşları Düzce’ye getirdim. Bir önceki Belediye Başkanımız Mehmet Keleş ekip halinde bizi ağırladı. Bizi Samandere Şelalesi’ne götürdü. Dokuzdeğirmen Köyü’nde rafting yapılan yere götürdü. 45 kişilik bir heyettik. Düzce, Bolu ve çevredeki bu güzel yapıları, güzel tabiatı görünce onlar da eşini, dostunu alıp buraya getirme heyecanı içine girdiler. Akçakoca’ya, Topuk Yaylası’na da gittik. Düzce’den arkadaşlarımızı da her zaman İstanbul’a davet ediyoruz. Gelsinler, görsünler, fikir alışverişinde bulunalım. Eğer bizim bir imkanımız varsa onu Düzce için her zaman seferber etmeye hazırız.”



“İstanbul tecrübesi çok”
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ise Düzce’de ağırladıkları Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci’den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Cebeci’nin İstanbul’da sanayi ve eğitim başta olmak üzere her dalda Düzce’ye destek verdiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"İstanbul’daki Düzceliler olarak ayaklarımızdan bir tanesi. Hamza ağabeyin bir de İstanbul tecrübesi çok olduğu için bize yardım etmesini istiyoruz ve yardımlarını da esirgemiyor zaten. İnşallah daha güzel şeyler yapacağız."

Soru-cevap şeklinde devam eden sohbet, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.


Haber: C.ÜSTÜNER