MESLEKİ EĞİTİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

Düzce 1. OSB yönetimi ile Elginkan Vakfı arasında Mesleki ve Teknik Eğitim hizmetleri iş birliği protokolü imzalandı. 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu protokolün amacının işsizliğin azaltılması ve işsizlerin meslek sahibi yapılarak topluma kazandırılması çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitimlere yönelik faaliyetlerde işbirliği sağlamak olarak açıkladı. Yirmibeşoğlu proje kapsamında gerek sanayi kuruluşlarının gerek hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların gerekse kamu kurumlarının ve halkın eğitim ihtiyaçlarının ücretsiz bir şekilde karşılanacağını söyledi.

Yirmibeşoğlu, “Verilen eğitimler hem çalışan elemanların, gelişen ve değişen teknoloji ile üretim şartlarına uyumlarını sağlamak, hem de işsiz ve mesleksiz gençleri, sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı bir eleman olarak yetiştirme, onların kendi iş yerlerini kurabilmelerine ve alanlarında iş bulabilmelerine yardımcı olma amacına dönüktür.” şeklinde konuştu.

Elginkan Vakfı adına protokole imza atan Murat Özen ise eğitimlerin ücretsiz bir şekilde Bolu'da verileceğini ve taşıma konusunda da OSB yönetiminin destek vereceğini ifade etti. Özen, makine alanı, kaynakçılık alanı, tasarım ve üretim alanı ile sağlık ve diksiyon, hızlı okuma ve hafıza teknikleri gibi alanlarda eğitim verileceğini ve eğitimde birinci olan kişilere, tatil, tablet pc, cep telefonu gibi ödüllerin verileceğini sözlerine ekledi.

 

Haber: M. YILMAZ