Tam 15 yıl önce,Ülke çapında yerel ve özel televizyoncu yayın hayatlarına ilk adımlarını atarlarken,Düzce'dende Ses yükseliyordu.

Bu sesin adın Öncü televizyonu idi.

Olur mu? ,yapılabilir mi ?,yayın nasıl yapılır,konular nasıl ekrana gelir gibi binlerce soru arasında tam 15 yıl önce bu gün evlerinizde konuğunuz olmaya başladık.

İlk gün ekrana çıkan yayınımızdan

İlk gün Çamköy'deki bir villa da dile getirdiğimiz ilkelerimizden

Aradan geçen 15 yıl boyunca hiç ama hiç taviz vermedik.İlk gün ne dediysek,hep onu uyguladık.

Düzce için varız ,Düzce'li ile birlikte bu günlere geldik.

Depremde Düzce'linin sesi olduk.Büyük felaketlerin hemen ardından yayın hayatımıza Birkaç günlük zorunlu araların dışında, çadırlarda, prefabriklerde izlenen kanal olduk.Derdi olan,çaresiz kalan,sesini üst makamlara iletemeyenin ilk başvurduğu yer olmanın gururunu her zaman yaşadık.Bundan sonrada yaşamaya devam edeceğiz.

Düzce'li, Düzce'nin il olması gibi yıllardır hasretle beklediği haberleri de diğerlerini de 24 saat boyunca hep Öncü ekranlarından izledi.

İlçe iken,il merkezi Bolu ile yıllarca süren soğukluğun yayınlarımızı il merkezine ileterek giderilmesine vesile olduk.

Bu gün tüm il merkezi ve ilçelerinde yayınlarımızın izlenmesi ile gurur duyuyoruz.

15 yılı bitirdiğimiz bu günde, Çamköyünde başlayan yayınlarımız kısa süre sonrasında şehir merkezine devam etti.1999 depremi sonrasında bir süre Şıralık köyündeki Öncü kampüsüne taşındık,yeniden şehir merkezine döndüğümüzde ise 12 kasım depremini yaşadık ,sonrasında da Öncü kampüsündeki yerimizde yayınlarımızı aksatmadan devam ettirdik.

Geride kalan 15 yıl boyunca kimi zaman sevindik,kimi zaman üzüldük.

16.yılımıza girdiğimiz bu güne kadar aramızda onlarca arkadaşımız yer aldı.Kimi Öncü ailesinde edindiği tecrübe ile ulusal kanallarda görev aldılar ve almayada devam ediyorlar. kimileri ise o günlerdede edindikleri tecrübeleri ile ülkenin dört bir yanında, Öncü'deki işlerinin devamı olarak kendi kurdukları işlerini yapmaya başladılar.

Bu süre içinde arkadaşlarımız Ruhiye Üner ve Haldun Adalı'yı basın şehidi verdik.Onları her zaman rahmetle anmaya devam edeceğiz.

21 şubat 1994 tarihinden bu güne kadar yerel televizyon yayıncılığında programlarımız ile ,görüntümüz ile,ciddiyetimiz ile ve haberlerimiz ile ülke genelindeki yerel televizyonların hep öncülerinden olduk.

İzleyicimizden 15 yıl boyunca övgü aldık.Bizlere yaptığımız eleştirilerinizi hemen değerlendirmeye alarak önerilerinizi dikkatle değerlendirdik.

Bir yaşamda oldukça uzun olun 15 yılı devirip,16. Yalı bu gün merhabe demenin mutluluğunu siz Düzcelilerle birlikte yaşıyoruz.

Bundan sonrada ilk günlerdeki yayıncılık ilkelerimizden asla ödün vermeden yolumuza sizlerle devam edeceğiz.

Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bıraklayan dostlarımıza,:üyüklerimize teşekkür ediyoruz.