Van'da meydana gelen deprem sonrası barınma sıkıntısı çeken depremzedelerin sıkıntılarını hafifletmesi amacıyla Düzce Valiliği tarafından başlatılan "Düzce Köyü" için ilk konteynerler yola çıktı.

İçerisinde ısıtıcı, lavabo, mutfak ve yatak odası bulunan 21 metrekarelik 20 konteyner bugün Düzce kamyon ve tır kooperatifinden tırlara yüklenerek Van’a gönderildi. Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram ile Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük tırlar yola çıkmadan önce hazırlıkları yerinde inceledi.

Bugün 20 konteynırın Van’a gitmek üzere yola çıktığını belirten Vali Şahin, ikinci etap olan 20 konteynırın da 1 hafta içinde gönderileceğini söyledi.

Şahin “Geri kalan 20 konteyner da en kısa sürede Van’a gönderilecek. Birkaç ay önce kampanya başlattık, hayırsever vatandaşlarımız büyük bir ilgisi ile karşılaştık ve 40 konteyner projemizi gerçekleştirmiş olduk. Kampanya Aluform önceliğinde başlatıldı. Onlar bu kampanyaya 15 konteynerle destek oldu. Öncelikle Aluform yetkililerine ve yardımcı olan tüm hayırseverler teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarla mağdurun fakirin zorda kalanın yanında olduğumuzun yanıtını şimdiye kadar gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz.”dedi.

Haber : S.KAŞKIR