Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün katkılarıyla her haftasonu düzenlenen Kültür Günleri ile Düzce'de farklı bir etnik köken hayat bulmaya devam ediyor. Düzce'de düzenlenen Kültür Günleri, bu haftasonu farklı bir boyut kazanıyor. Düzce Kültür Günleri kapsamında 26- 27 Eylül tarihleri arasında Düzce'de çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek.


Sergiyle başlayacak


Düzce Kültür Günleri, 26 Eylül Cuma günü 15:30’da Düzce Belediyesi Sergi Salonu’nda Ayla Akyol ve Akyol Sanat Evi Ressamlarının eserlerinin yer aldığı "Mabetlerimiz" adlı serginin açılışıyla start alacak. Sergi 3 gün boyunca açık kalacak. 26 Eylül gününde engelli vatandaşlar için de önemli çalışmalara imza atılacak. Beyazay Derneği ile birlikte ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların akülü tekerlekli sandalyeler ile buluşturulmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait down sendromlu vatandaşlardan oluşan 15 kişilik sıra gecesi grubu sahne alacak.


Makedonya ve Sırbistan rüzgarı esecek


2 ayrı ülkeden, Makedonya ve Sırbistan'dan gelen Uluslarası Halk Dansları Grubu 2 gün boyunca kendi ülkelerine özgü dansları Uluslararası Halk Dansları başlığı altında sergileyecek. Kafkas, Karadeniz ve Roman Halk Oyunları ekipleri de sahne alacak. 20:00’da Yavuz Bahadıroğlu ve Lokman Ayva'nın konuşmacı olduğu "Engellilerin Kent Yaşamındaki Yeri" konulu panel düzenlenecek. Panelin ardından TRT Sanatçısı Emine Ata sahne alacak. Etkinliğin ikinci günü yine Uluslarası Halk Dansları Gösterileri ve yerel halk dansları ile başlayacak. İkinci günde Kırım, Abhaz ve Kafkas dansları sergilenecek. 27 Eylül Cumartesi günü Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun piyano resitali de geceye damgasını vuracak. 2 gün sürecek olan Düzce Kültür Günleri'nin finalinde ise TRT Sanatçısı Celal Bakar sahne alacak.

 

 

 

Haber: C. Üstüner