Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi'ne bağlı olarak faaliyetini sürdüren Mimarlar Odası Düzce Temsilciliği , genel merkezin talimatıyla kapatıldı. Düzce'de görev yapan Mimarlar bundan böyle Mimarlar Odası Bolu Temsilciliği'ne bağlı olarak hizmet verecekler.

 

Mimar Eser Doğan Öztürk'ün Mimarlar Odası Düzce Temsilcisi olarak görev yaptığı dönemde Ak Parti Düzce Milletvekili Aday Adayı olmasının ardından geçen süre zarfında genel merkezin talimatıyla "temsilciliğin iptal edildiği" öğrenildi.Son Oda Başkanı sıfatıyla hizmet veren Eser Doğan Öztürk, genel merkezden gelen "maddi olanaksızlık" gerekçe gösterilerek temsilciliğin kapatıldığını doğruladı. Düzce Mimarlar Odası'nın son temsilcisi Eser Doğan Öztürk,  Milletvekili Aday Adayı olmasının ardından alınan "kapatma" kararının gerekçesinin "maddi olanaksızlık" olarak açıklandığını, ancak kapatma kararıyla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadıklarını belirtmekle yetinirken yorum yapmaktan kaçındı.

 

Öte yandan Düzce ölçekli bir il olarak bilinen Bolu, Zonguldak ve Karabük gibi illerin faaliyetlerini sürdürmüş olmasına rağmen TMMOB'un Ankara Şubesi'ne bağlı olarak hizmet veren Mimarlar Odası Düzce Temsilciliği'ni kapatmasının altında  gerçekten bir "ekonomik" nedenlerin mi yattığı  yoksa "siyasi" gerekçeler mi olduğu net olarak bilinmiyor.

 

Daha önce de Mimarlar Odası Düzce Temsilciliği,  Ali Seyfettin Oygan'ın başkanlığındaki yönetim genel merkez tarafından " tüzükten aldığı yetkiyle" görevden alınmış, ancak Oygan'ın mahkemeye başvurmasının ardından görev iade edilmişti. O dönemde Turgut Kavruk başkanlığındaki yönetim yapılan genel kurulla görevi yürütmüştü. Kavruk'un ardından genel kurulla Eser Doğan Öztürk başkanlığındaki Mimarlar odası Düzce Temsilciliği, TMMOB Ankara Şubesi'ne bağlı olarak faaliyetini sürdürüyordu. Düzce'deki Mimarlar bundan böyle Mimarlar Odası Bolu Temsilciliği bünyesinde görevlerini yürütecekler.

Haber;E.TAYHAN