Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslarası "Düzce Tarih, Kültür ve Sanat sempozyumu" na halkın ilgi göstermeyişi "Düzce Merkez'de Kültür Merkezi"nin bulunmayışına bağlanıyor..Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sempozyum Koordinatörü DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç başta olmak üzere Türkiye'de tarih ve özellikle Düzce'nin tarihi konusunda geniş bilgi ve donanıma sahip Düzceli Prof. Dr. Enver Konukçu, çok kültürlülük ve Düzce örneği konusunda tespitleriyle dikkat çeken Prof. Dr. Fikret Türkmen, Düzce'nin adı üzerine bilgi veren Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ve Prof. Dr.Hatice Şahin ile  çok sayıda akademisyenin bildiri sunduğu sempozyuma Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar'da katılıp sempozyuma gösterdikleri değeri ortaya koymuşlar.

 

MERKEZDE OLSAYDI İYİ OLURDU

Türkiye'nin bir çok köşesinden sadece "Düzce İçin Düzce'ye gelen" değerli şahsiyetlerin boş salona hitap etmeleri gelen konukların "Düzceliler, neden böyle bir toplantıya ilgi göstermiyorlar anlamış değiliz" sitemine de muhatap oldu..Kendileriyle görüştüğümüz ancak bu konuda cevap vermekten kaçınan akademisyenler " böyle bir sempozyum merkezdeki bir Kültür Merkezi'nde olsaydı halk daha fazla ilgi gösterirdi" demeden de edemediler.

 

TANITIM YETERSİZ

Organizasyon  ve akademisyenlerin "kapasite ve donanım ile isim seçimi" gibi konuların özenle seçilip dikkatlice yerine getirildiği takdirle karşılanırken, yaya gitme imkanının olmadığı bir merkeze halkı çekmenin pek de kolay olmadığı vurgulanıyor. Organizasyonun yeterli tanıtımınsa yetersiz olduğunu öne süren bazı izleyicielrimiz Haber Merkezi'mizi arayarak "TANITIM YETERSİZDİ, TELEVİZYONDAN DUYURULMALIYDI " diyerek bu tür ciddi organizasyonların önceden halka duyurulmasının katılımı artıracağı görüşünü savundular.

 

DÜZCE KÜLTÜR MERKEZİ İSTİYOR

Bu sempozyum önümüzdeki yıl yine yapılacak, başka toplantılar da yapılabilir ancak Düzce'nin Uluslararası böyle bir sempozyumda bir kez daha şu gerçek ortaya çıkmıştır ki:"Düzce Kültür Merkezi bir an önce bitirilmeli, Düzceli, Kültür Merkezi'ne kavuşmalıdır"

Haber;E:TAYHAN