Düzce şehir merkezine yeni bir yeşil alan kazandırılıyor. Hastane caddesi üzerinde bulunan ve 65 dönümlük alana sahip Düzce Orman İşletmesi bahçesindeki 11 dönümlük alan Bakanlık tarafından Düzce Belediyesine devredildi. Kent ormanı niteliğinde yapılacak alanda hiçbir ticari yatırım olmayacak.

Yeşil alanların azalmaya başladığı Düzce yeni bir park alanına kavuşuyor. Merkezde bulunan mevcut parkların özel işletmelere devredildiği ve buraların yeşil alan özelliğinin kalmadığı yönünde şikayet eden halkın nefes alabileceği bir yeşil alan olacak.

Yıllardır Düzce’nin merkezinde küçük bir orman görüntüsündeki alanın şimdilik 11 dönümlük kısmı halka açılacak. Ancak Orman işletmesinin 65 dönümlük alanının tamamına talip olduğu öğrenilen belediyenin bu konudaki girişimlerinin sürdüğü öğrenildi.

 

Kent Park olarak düzenlenecek alanın içinde kalan iki adet lojmanın yıkılmayacak, halkın ihtiyaçları için kullanılacak bir ortama dönüştürülecek. Kent Park yapılacak mevcut alana herhangi bir müdahale edilmeyecek, ağaçlar korunacak ve sadece çevre düzenlemesi ile alanda temizlik ve güzelleştirme çalışması yapılacak.

Haber: M. YILMAZ