Düzce'de ne otopark sıkıntısı bitiyor ne de park ihlallerinin önüne geçilebiliyor. Cezalar bile caydırıcı olmayınca başvurulan yöntem yine duba oldu. Valilik, AVM, İnönü Parkı, Büyük Camii ve  Asar Deresi yanındaki yol kenarlarına park için şirketi YEYPAŞ aracılığı ile ücret alan belediye, diğer bazı 'dar' olarak nitelediği yollarda parklanmanın önüne geçmek için harekete geçti.

Yayalara ait olan kaldırımların park yeri gibi kullanılmasına sık rastlanan kentte, yol kenarlarına bırakılan araçlar nedeniyle de trafik olumsuz etkileniyor. Katlı otoparktan sonra şimdi de robotik otopark projesini hayata geçirmek için kolları sıvayan Düzce Belediyesi, sağlı-sollu ücretli parka izin verdiği yollar dışında kalan çift şeritli yollarda duba montajı yapmaya başladı.

Konuya ilişkin belediyeden yapılan açıklamada duba uygulaması ile şehir içinde trafik akışını sağlamak ve rahatlatmak, araçların gelişi güzel park etmelerini önlemenin amaçlandığı bildirildi.

Düzce Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin sürücülerin özellikle gelişi güzel araçlarını park ettikleri noktalara duba montajı gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "Dubalar özellikle geniş olmayan çift şeritli yollarda hazırlanıyor." denildi.

Ayrıca Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü yetkililerinin şu ifadelerine yer verildi: "Dar yollarda araçların park etmesi halinde trafik akışı zorlanıyor. Bazı noktalarda ana caddelere bağlantılı bölgelerde trafik akışı çift şerit olarak veriliyor. Tek gidiş ve gelişli bu yollarda araçların park yapması durumunda trafik akışı kilitleniyor. Bu nedenle gezici ekiplerimiz gerekli tedbirleri alıyor. Dubalar ile de araçların trafik akışı düzenleniyor."