"Tarihten gelen bereket" ilkesiyle yola çıkılan "Düzce Otları ve Tyche Bereket Şenliği" programı belli oldu.Program 16.Mayıs.Cumartesi günü saat: 10.30'da Düzce Belediyesi Bando Grubu eşliğinde "Roman Gösterisi" ile stantların halka sunumu ile başlayacak. Aynı gün Saat: 12.00'da "Sağlıklı Beslenme ve Besin Destekleri " konulu panele konuşmacı olarak Yeditepe Üniversitesi'nden   Prof.Dr. Erdem YEŞİLADA  sunumunu gerçekleştirecek."Tıbbi Çaylardan Nasıl Faydalanırız" konulu panelde konuşmacı Düzce Üniversitesi'nden  Doç.Dr. Ernaz ALTUNDAĞ açıklamada bulunacak
Panelde "Düzce’nin Yemeklik Otları" konusunu Doç. Dr. Necmi AKSOY  ve  Arş. Gör. Neval Güneş ÖZKAN anlatacak.
Aynı ekip, "Düzce İli Bitkisel Biyolojik Çeşitliliği, Önemi ve Korunması" konusunda da bilgi verecek .Panel Düzce Belediyeis Meclis Salonu'nda yapılacak.
 
14:00'da Kortej Yürüyüşü yapılacak, şenlikte 15:00'da Düzce Valisi Ali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şenlikte birer konuşma yaparak günün anlam ve önemi üzerinde duracak.
 
15:30'da Sergi Açılışı yapılacak olan Prof. Dr. Emine Yıldız Doyuran'a ait  "Doğa ve Bitkiler Konulu" resim sergisi Düzce Belediyesi Sergi Salonu'nda meraklılarına sunulacak.
 
Tyche Bereket Şenliği'nde Necmi Hoşver Ortaokulunun Keman resitali'nin yanında  Düzce Belediyesi Bando Takımının "Karadeniz Folklor gösterisi " ile Kafkas  Gösterisi ve Trakya Gösterisi de yer alıyor.
 
Şenlik Pazar günü de Saat:12.00'da Konuralp Antik Kenti ve Müze Gezilecek.
Yard. Doç.Dr. Nurperi AYENGİN "Antik Prusias ad Hypium Kentinin Mimari Blokları Ve Kazısı" konusunda bilgi verecek. Profram Düzce Sanat Tiyatrosu'nun Tyche Bereket Övgü Tiyatrosu ve Doç.Dr Necmi AKSOY'un "Thyce Heykellerde Görülen Bitki Motifleri" konulu sunumu ile son bulacak.Düzce'de bu yıl ilk kez kez yapılacak olan "Düzce Otları ve TYCHE Bereket Şenliği" nin büüyk ilgi görmesi bekleniyor.

Haber;E.TAYHAN