Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Düzce Şubesi işbirliğiyle Türkiye’de Tarım Öğretiminin 171. yılı kutlama programı gerçekleştirildi. Kutlama programına, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, Ege Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz Delen, Ziraat Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilcisi Hakan Çetin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferat Acar, Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı, çok sayıda akademisyen, mühendis ve davetliler katıldı.

Bakanlar Kurulu kararıyla yasalaşacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkiye’de tarıma elverişli durumdaki 60 ilde 184 ovanın koruma altına alınması için başlattığı çalışmaya ilişkin Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu açıklamada bulundu.

Düzce’nin Tarımsal üretimle ilgili verilerini paylaşan Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, İl Toprak Koruma Kurulu kararı ile Düzce Ovası’nı büyük ova statüsüne aldıklarını, bu kapsamda alınan kararın bakanlığa gönderildiğini ve önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu kararıyla yasalaşacağını söyledi.

“Büyük bir boşluğu doldurdu”

Programda konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi’nin Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ni açarak büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.  Ege Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz Delen tarafından “Tarım İlaçlarının Çevreye ve Gıda Güvenliğine Etkileri ”konulu bir sunum gerçekleştirildi. Program ikramların ardından sona erdi.