Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erdoğan Bıyık’ın bir iftar yemeği sırasında  Düzce Valisi Ercan Topaca’ya 1925 yılında bir yangında yanan Düzce saat Kulesinin bir resmini hediye etmesi ile başlayan saat kulesi gündemine Düzceliler onay verdi.

 

Öncü İnternet Sitesi’nde düzenlenen ve 659 kişinin oy kullandığı “Düzce’ye saat kulesi gerekli mi?” konulu ankete katılan Düzcelilerin yüzde 59,2’sini oluşturan 390 kişi  “evet” seçeneğine oy kullanırken, oy kullananların yüzde 32,3’ünü oluşturan 213 kişi ise “Hayır” seçeneğine oy kullandı. Düzcelilerin yüzde 8,5’i ise  “Fark Etmez” seçeneğini tercih etti.

 

Bu sonuçlarla saat kulesini inşa edecek olan belediyeye vatandaşların da destek verdiği ortaya çıkmış oldu. Bilindiği gibi İzmir Saat Kulesi’nin esas alınarak yapılması düşünülen, ancak daha çağdaş çizgilere sahip olacağı belirtilen saat kulesi’nin üzerinin aynı zamanda Düzce’nin izlenebileceği bir platform olarak tasarlanacağı ifade ediliyordu. Düzce Saat Kulesi, Anıtpark’ın karşısında inşa edilecek.