Avrupa'da yaşayan Düzceliler Almanya'nın Bonn yakınlarındaki Bad Godesberg kentinde unutamayacakları bir gecede bir araya geldiler. Bu yıl ikincisi düzenlenen Avrupa Düzceliler Gecesi, Türkiye'den gelen misafirler ile daha da anlam kazandı. Özlem giderilen ve eğlenilen geceye Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Türkiye Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı ve Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (DÜZDER) üyeleri ve bine yakın Düzceli katıldı.

Gecede bir selamlama konuşması yapan Avrupa Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazım Kıcık, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu tür bir organizasyon ile yepyeni bir Düzcelilik ruhunu Avrupa'da oluşturduk. Almanya'da oluşan bu müthiş enerji Düzceliler'i daha da kaynaştıracaktır."dedi.

Almanya'daki hemşehrileri ile buluşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Avrupa'daki Türklerin mutlaka değerlendirilmesi gereken çok önemli bir potansiyel olduğuna vurgu yaptı.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise Düzce halkının deprem yaşayan ve yaralı yürekli insanlardan oluştuğu için her zaman yardıma hazır bir kitle olduğuna dikkat çekti.

"Eğitim için el ele" parolası ile yapılan gecede elde edilen gelirden 5 bin YTL'lik kısmı Düzce Üniversitesi'ne bağışlandı.

Konuşmalar sonrasında sahne alan Düzceli sanatçılar Popstar Ercan, Barış ve Damlalar Grubu, Aydın Yiğit, Orkestra Karbeyaz ve Kemençeci Hakan Yıldırım, Almanya doğumlu Türk gençlerini müzikleri ile geceye katılanları Düzce ve çevresine götürdüler.