İnşaat sektörünün altın dönemini yaşadığı Düzce'de her boş alanda yükselen yeni binalar, betonlaşmayı arttırırken şehir merkezinde doğa ile iç içe alanlar git gide azalıyor.

 

Yeşil alan beklentisi



Son olarak dönemin Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından Düzce'ye kazandırılan ve içerisindeki piknik ve park alanları ile ailelerin hoş vakit geçirmesine olanak sağlamayan Kent Park güzel bir hizmet olarak halkın takdirini kazanmıştı. Bu adımın bir başlangıç olması ve şehirdeki yeşil alanların sayısının artması beklenirken yeni imara açılan alanlar bu beklentiyi karşılamıyor. Son olarak seçim vaadi olarak Asar Deresi kenarını yeşil alan olarak değerlendireceğini açıklayan Başkan Keleş'in bu projesi son meclis toplantısında delindi. Keleş'in başkanlık etmediği belediye meclis toplantısında söz konusu alanın bir bölümü bir oy farkla LPG ve akaryakıt istasyonu olarak imara açıldı. Yine CHP tarafından Camikebir Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanının konut alanı olarak değil, yeşille iç içe bir park alanı olarak değerlendirilmesi talebi de gündeme gelirken alanda başlayan inşaat çalışmaları bu talebin uygun bulunmadığını gösterdi. Ancak Düzce Belediyesi tarafından şehrin göbeğinde önemli bir noktada yer alan dönüşüm alanının bir bölümünün TOKİ ile anlaşma sağlanarak yeşil alan olarak Düzce'ye kazandırılmasına dönük adımlar atılabileceği görüşü ön plana çıkıyor.

Kent Ormanı da bakımsız!



Bunların yanı sıra Kalıcı Konutlar Bölgesi'nde bulunan Kent Ormanı'nın da zaman zaman gündeme gelen bakımsız ve çöpler içerisindeki hali de mevcut değerlere gösterilen özeni gözler önüne seriyor.

Komşuda örnek çalışma



Düzce'de hal böyleyken Sakarya Büyükşehir Belediyesi binalar yıkarak yeşil alanlarını genişletiyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan Kent Park içerisindeki Özel İdare Lojmanlarında yıkım çalışmalarının başlatıldığını açıklayan belediyeden yapılan açıklamada, “Lojmanların bulunduğu alanı Kent Park sınırlarına dâhil ediyoruz. Bu şekilde parkın kullanılabilir alanını da genişletmiş olacağız. İlçelerimize yeni parklar ve sosyal alanlar kazandırdık. Şehri nehirle buluşturan Sakaryapark’ı da hemşehrilerimizin kullanımına sunduk. Şehrimizin sosyal hayatında önemli bir yeri olan Kent Park’ta başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız Şehrimize hayırlı olsun” denildi.

Komşu illerde yeşili korumak ve vatandaşları doğayla buluşturmak adına projeler hayata geçirilirken özellikle şehir merkezinde betonlaşmasının giderek tırmanışa geçtiği Düzce'de de benzer uygulamalara imza atılması umut ediliyor. 5 yıllık hedefleri arasında Düzce'ye Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi, Medya Center ve Film Platosu kazandırmayı hedefleyen Başkan Mehmet Keleş'in yeşil alanların genişlemesine dönük de adımlar atması bekleniyor.

Haber; C.ÜSTÜNER