Son yapılan sayımda nüfusu 370 bin olarak açıklanan Düzce'ye kötü haber... Nüfus giderek yaşlanıyor. TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü'nün 2016 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ortanca yaş istatistiklerine göre yaptığı araştırma, Düzce nüfusunun son 9 yılda giderek yaşlandığını ortaya çıkardı.  

Bölge Müdür Vekili Zeki Bostancı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Düzce ilinin nüfusu, Türkiye nüfusuna göre daha yaşlıdır." denildi ve istastiki veriler paylaşıldı.  

31 Aralık 2016 itibariyle 33,2 olan Düzce ilinin ortanca yaşının Türkiye ortanca yaşından 1,8 yaş daha fazla olduğu kaydedildi.

En yaşlı Akçakoca, en genç Merkez ilçe
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)'nin kurulmasından itibaren ortanca yaş istatistikleri incelendiğinde, Düzce'nin 2007 yılında 30,1 olan ortanca yaşının geçen 9 yıl sonunda 3,1 yaş arttığı ve 33,2'ye yükseldiği bildirildi. İlçelerin ortanca yaşları incelendiğinde ise Akçakoca ilçesi 38,6 ortanca yaşı ile en yaşlı nüfusa sahip olurken, Merkez ilçesi 31,4 ortanca yaş ile en genç nüfusa sahip olarak kayıtlara geçti.

Ortanca yaş nedir?
Öte yandan Bölge Müdür Vekili Zeki Bostancı ortanca yaşın nasıl belirlendiğini de açıkladı. Buna göre; ortanca yaşın, nüfusu oluşturan kişilerin yaşları küçükten büyüğe doğru sıralandığında ortada olan kişinin yaşı olduğunu belirten Bostancı, "Ortanca yaşın genç yaş grubunda olması, o ülkedeki çocuk ve genç nüfusunun fazla olduğunu göstermektedir." ifadesini kullandı.