Almanya’nın Berlin ve Köln şehirlerinde düzenlenen tanıtım günlerinde, orta öğretim, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine, ilimiz, Üniversitemiz ve eğitim programlarımız hakkında bilgiler verildi. Üniversitemizin fiziki durumu ve eğitim-öğretim koşulları ön plana çıkarılarak Düzce ilinde eğitim görmenin olanaklarından bahsedildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşen etkinliğin ilk bölümünde düzenlenen sempozyumda Düzce Üniversitesi standını da ziyaret eden Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, “Education Bridging” platformunda konuşma yaptı. Konuşmasında, Türk vatandaşlarının daha iyi bir yere gelmesi için Türkiye’de eğitim görmenin önemine vurgu yapan Şen, “Öğrencilerimizin sosyo-ekonomik anlamda iki ülke adına yeterli, eğitimli ve deneyimli olabilmeleri için de Türk üniversiteleri fuarları önemli bir yer tutmaktadır” dedi.

Sempozyumda konuşan Yüksek Öğretim Kurulu Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Gümüş, Ekonomi Bakanlığı’nın ileride de devam etmesi planlanan desteğiyle Devlet üniversitelerinin yurtdışı fuarlarına katılımının artacağını belirtirken, Trucas Fuar Organizatörü Serdar Yurtalan katılımdan memnun olduklarını, önümüzdeki yıllarda daha fazla Türk üniversitesi iştiraki beklediklerini dile getirdi.

Berlin’de gerçekleştirilen fuarın ardından Köln Fuarı’nda kurulan standımız; Belçika, Hollanda ve Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden gelen öğrenci ve aileleri tarafından ziyaret edildi.

Tıp, Mühendislik, Mimarlık, Öğretmenlik ve PDR programlarının yoğun ilgi gördüğü fuarda öğrenciler, lisans programlarının yanı sıra yüksek lisans ve doktora programları hakkında da sorular yöneltti.

Sene boyunca yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen fuarlar, Üniversitemizin tanıtımı ve uluslararasılaşma vizyonuna katkı sağlamıştır.

 

Haber;S.Kaşkır