Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından akademik ve idari personel  için her Ramazan ayında düzenlenen iftar programı, Üniversite Ortak Yaşam Alanı'nda gerçekleştirildi. İftar programına; Düzce Valisi Ali Fidan, Garnizon Komutanı J. Albay Bilal Güvenir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Göztaş, RektörProf. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Baro Başkanı Av. Ali Dilber, il ve ilçe protokolü, basın kuruluşlarının temsilcileri, davetli konuklar ile akademik ve idari personel katıldı.



Üniversitenin  İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Furat Akdemir tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Ermemiş'in Ramazan ayının manevi güzelliklerinden söz ettiği konuşmasıyla devam etti.

“Üniversitemiz yükselişiyle dikkat çekiyor”

Kuran-ı Kerim tilaveti ve açılış konuşmasının ardından iftar yemeğine geçildi. İftar yemeğinin sonrasında bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar Düzce Üniversitesinin; gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla öğrenciler yetiştirdiğini ve sıralamalardaki yükselişiyle dikkat çektiğini belirterek bundan sonra da Ülkemize daha fazla hizmetlerinin olacağını söyledi. Ramazan ayında birliğimizi ve beraberliğimizi vurgulayabilmenin çok önemli olduğunun altını çizen Rektörümüz, "Huzurumuza ve çalışmalarımıza Cenab-ı Hak zeval vermesin. Hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.


“gönül bağlarımızın gelişmesine katkı sağlıyor”

İftar programı vesilesiyle kendilerini bir araya getiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Düzce Valisi Ali Fidan, Ramazan ayının İlimize, Ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederek sözlerine başladı. Bu ayda gerçekleştirilen etkinliklerle birlikte Ramazan'ın; yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma kültürüne, gönül bağlarımızın gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Ali Fidan, "İlimize, Bölgemize ve Ülkemize önemli katkılar sağlayan Üniversitemiz çalışanlarının ve tüm katılımcıların Ramazan ayını tebrik ediyorum." diyerek konuşmasını noktaladı.

Tasavvuf müzikleri eşliğinde devam eden iftar programı, akademik ve idari personelin kaynaşmasının, ortak manevi duyguların paylaşılmasının yanında Üniversite ile diğer kamu kurumları, basın kuruluşları ve diğer kurumlar arasındaki karşılıklı ilişkilerin gelişmesine de katkı sağladı. Program, iftar duasının okunmasının ardından sona erdi.

HaberS.KAŞKIR