Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Hudut İltica Dairesi Başkanlığı, Türkiye’den sığınma talebinde bulunan yabancıların ‘Uydu iller’ diye adlandırılan 62 ilde kaldığını açıkladı.

Yabancılar Hudut İltica Dairesi Başkanlığı, Türkiye’den iltica-sığınma talebinde bulunan yabancıların müracaatının ardından İçişleri Bakanlığı’nın uygun göreceği bir ilde serbest ikamete tabi tutulduğunu bildirdi. Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Uydu İller’ olarak adlandırılan şehirlerin genelde İç Anadolu bölgesi ve yakın çevrelerinde yer alan, emniyet ve asayiş açısından sorun yaşanmayan ve yabancıların kontrollerinin de zor olmadığı 62 il olduğu vurgulandı. Türkiye’ye gelen sığınmacıların yerleştrildiği 62 il arasında Düzce'de bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Hudut İltica Dairesi Başkanlığı’nın açıklamasında, bu illere sevk edilen yabancılara en az altı ay sürelerle ‘İkamet Tezkeresi’ tanzim edildiği, 15 gün içerisinde bir ‘Kimlik Tanıtma Belgesi’ verildiği ve belirli periyotlarla imzaya çağrıldığı dile getirildi.

Haber: S. KAŞKIR