AB’ye katılım sürecinde gerçekleştirilen reformların tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB’ye üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi amacıyla Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından geliştirilmiş 2 yıl süreli bir teknik destek projesi olan ve Aralık 2012 itibariyle uygulamaya konulan proje Kapsamında Düzce Valiliği ile Hırvatistan’ın Dubrovnik Vilayetinin Yerel Yönetim’i ile Eşleşti.


20 pilot ilde yürütülen çalışmalarda AB ile ilgili konularda gerçek ihtiyaç ve önceliklerin belirlenmesi ve yerelde AB işleri ile ilgili kapasitesinin artırılması öncelikli hedefler arasında yer aldı. Pilot illerde “Eğitim İhtiyaç Analizi Çalışması”, “Sertifikalı AB Uzmanlık Eğitimi Programı”, “Eğiticilerin Eğitimi”, “Kapasite Geliştirme Faaliyetleri”, “Şehir Eşleştirme Programı”, “Bölgesel Çalıştaylar” ve “Yurtdışı Çalışma Ziyaretleri” gibi çok sayıda faaliyeti kapsayan projenin toplam bütçesi 1 milyon 950 bin Avro olduğu bildirildi.

VABpro kapsamında yürütülmekte olan Şehir Eşleştirme Programının ana hedefi 20 pilot ildeki valilik AB birimlerinin diğer yerel ortaklarla birlikte, AB üyesi ülkelerdeki muadil kuruluşları ile AB müktesebatının yereldeki uygulamalarına yönelik olarak ortaklıklar kurmaları ve Düzce için Turizm-Ekoturizm, Kent Markalaşması ve Planlaması başlıklarına ilişkin ortak faaliyetler yürütebilmelerine katkı sağlamak.
Ortak faaliyetler için ülkeler arası eşlemelerin amaçlandığı uluslararası konferansta, Düzce AB İl Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayhan YILMAZ önderliğinde, Düzce’yi tanıtan sunumlar, videolar, promosyonlar, ikramlar hazırlanarak Düzce’nin potansiyeli ön plana çıkarıldı.


20 pilot ilden ilk eşleşme Düzce Valiliği ile Hırvatistan’ın Dubrovnik Vilayetinin Yerel Yönetim’i arasında gerçekleşti.

Şehir Eşleştirme Programı kapsamında gerçekleşecek çalışma ziyaretlerinin 2014 yılı Mayıs- Kasım ayları arasında olması bekleniyor.

 

 

Haber;S.Kaşkır