Düzce Valiliği tarafından 23 Nisan Pazar günü çok kuvvetli fırtına, soğuk hava ve kar yağışlarına beklendiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 23 Nisan pazar günü beklenen çok kuvvetli fırtına, soğuk hava ve kar yağışlarına bağlı olarak meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ve zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Genellikle yağmur şeklinde görüleceği belirtilen yağışların soğumayla birlikte Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi, Marmara'nın doğusunun yüksekleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği ifade edildi. Kar yağışlarının ise Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinin 4 İla 12 Derece Altında Seyredecek
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, ayrıca hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde azalarak, mevsim normallerinin 4 ila 12 derece altında seyredeceğinin tahmin edildiği kaydedildi. Sıcaklık düşüşleriyle birlikte pazar günü İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Marmara'nın güneydoğusu, Göller Yöresi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ise hafif zirai don olayının beklendiği belirtildi.