Düzce Valiliği, son günlerde bazı dolandırıcılık olayları ile karşı karşıya gelinmesi üzerine, yazılı bir basın açıklaması yaparak vatandaşları uyardı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yardım adı altında para isteniyor”
“İlimizdeki çeşitli kurum ve kişiler telefon ile aranarak, kendisini Düzce Valisi, Düzce Vali Yardımcısı, Özel Kalem Müdürü olarak tanıtıp, ‘İlimizdeki hasta, engelli, yardıma muhtaç kişilere yardım topluyoruz, tekerlekli sandalye, akülü araba kampanyamıza katkılarınızı bekliyoruz’ şeklinde yardım adı altında para istendiği bilgileri Valiliğimize ulaşmaktadır.

“Bu kişilere itibar etmeyin”
Düzce Valiliği, Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı, Vali Yardımcılarımız ve Özel Kalem Müdürünün adını kullanarak dolandırıcılık suçu işleyen şahıs ya da şahısların yakalanması için kolluk güçlerimizce gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın dolandırılıp mağdur olmamaları için konunun kamuoyuna duyurulması ihtiyacı hâsıl olmuştur. Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı'nın, Vali Yardımcılarımızın ve Özel Kalem Müdürünün adını kullanarak yardım için aradığını söyleyen kişi ya da kişilere itibar edilmemesi; bu kişilerin kolluk güçlerimize bildirilmesi hususu kamuoyuna duyurulur.”