Türkiye'ye örnek olacak uygulama!

Aydın Büyükşehir Belediyesi trafik güvenliği için çok farklı bir projeye imza attı. Türkiye'ye örnek olacak nitelikte bir yaya geçidi uygulamasını başlatan belediye, en işlek bulvarlardan biri olan Hürriyet Bulvarı üzerinde 3 boyutlu yaya geçidi oluşturdu. Bakanın bir kez daha baktığı 3 boyutlu geçit ile özellikle trafikte dikkatsiz ve tehlike şekilde seyreden sürücülerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yaya geçitleri "3 boyut" özellikli boyandı

Özellikle yaya geçitlerinde sık kazalar yaşanmasına bağlı olarak bir çözüm arayışına giren belediye, yaya geçitlerinin 3 boyut özellikli boyanması yöntemine başvurdu. Bu sayede yaya geçitlerine yaklaşan sürücüler yaya geçidini ilk önce bir barikat olarak görüyor ve yavaşlıyor. Çoğu ise aracını  durdurmak zorunda hissediyor.

Yayaların güvenliğinin sağlamayı amaçlandı

Yeni yapılan uygulamayla, trafikte dikkatsiz sürücüler yüzünden tehdit altında olan yayaların güvenliğinin sağlamayı amaçlandı.

Yaya geçitlerinde sık kaza yaşanan Düzce'de de hayata geçirilmeli

Sürücülerde yayalara karşı bir farkındalık da oluşturan 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasının yaya geçitlerinde sık kazalar yaşanan Düzce'ye de örnek olması bekleniyor. Yollarda hızla seyreden sürücüler yüzünden vatandaşların çoğu cadde ve sokağa hız kesiciler istediği Düzce'de sürücülerin önce yavaşlamasını daha sonra ise durmasını sağlayan bu uygulamanın belediye tarafından hayata geçirilmesi halinde yayaların karşılaştığı tehlikeleri önlemek adına önemli bir adım atılmış olacak.

Yaya geçitlerinde yavaşlamayan sürücüleri adeta hız kesici gibi durduracağı Aydın örneğinden anlaşılan 3 boyutlu geçitin Düzce'de uygulanması ile yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi sağlanacak.

Haber: C. ÜSTÜNER