Her yıl nisan ayında yapılan Turizm Haftası kutlamaları bu yıl da 40. kez çeşitli etkinliklerle il genelinde gerçekleştiriliyor, bugüne kadar yapılan turizm çalışmaları, Düzce'nin turizm potansiyelleri değerlendiriliyor. 

Turizm'de marka olmayı hedefleyen Düzce'yi biz de "turist" gözüyle değerlendirmek istedik. Bu nedenle Düzce sokaklarında mikrofon uzattığımız vatandaşlara  "Düzce'ye turist gözüyle baksanız, gelir miydiniz?" diye sorduk.  Bu sorumuza vatandaşlarımızın çoğunluğunun "gelmem" şeklinde yanıt verdiği görüldü. "Gelirim" diyenlerinse "nereleri gezerdiniz?" sorusuna  çok fazla seçenek sunamadıkları göze çaptı. Bu da doğa güzellikleri ile övünen Düzce'nin kendi halkınca yeteri kadar bilinmediğini ortaya koydu.  Zaten vatandaşlarımız da tanıtımdaki eksikliğe dikkat çekti.  Düzce'nin dışarıda yeteri kadar tanıtılmadığı belirtilirken, Düzce'nin Bolu'nun ilçesi olarak anılmaktan hala kurtulamadığını söyleyenler de oldu.

Yine komşu ilimiz Bolu'daki Abant, Gölcük gibi turist yerleri örnek gösteren bazı vatandaşlar, Düzce'de de benzer doğa güzelleri olduğunu ancak iyi değerlendirilemediğine dikkat çekti. Sonuç olarak, Düzce'nin turizm de hak ettiği yere gelmesi için ilin idarecilerine ve siyasilerine büyük görev düştüğünü ifade edildi.

S. Kaşkır