Düzce, yılbaşına yoğun kar yağışı altında girecek. Yılbaşı haftasının hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı var. Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahminine göre; İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bu hafta Türkiye'yi çok yoğun karlı günler bekliyor. Meteoroloji hava durumu raporunda kar yağışının çarşamba günü çok etkili olacağı belirtiliyor. Yoğun kar yağışı çarşamba günü etkili olacak ve perşembe ile cuma günü de devam edecek. Kar yağışı ilk olarak salı günü hafif ve sulu kar olmak üzere komşu il Bolu'nun da aralarında olduğu 3 ilde başlayacak.

 

Hava durumu raporunda çarşamba günü için kar uyarısı verilirken 31 Aralık Perşembe'yi 01 Ocak 2016 yılına bağlayan gece de kar yağışı devam edecek. İllere göre 3 günlük hava tahminlerine bakıldığında yılbaşında Türkiye'nin büyük bir kısmının kar yağışı altında olacağı görülüyor.

 

İşte Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü kar yağışının çok yoğun olarak beklendiği iller: İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Yalova, Balıkesir, Düzce, Zonguldak, Bartın, Samsun, Eskişehir, Kütahya, Bilecek, Çankırı, Çorum, Tokat, Sivas, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Niğde, karaman, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum.

HABER: C.ÜSTÜNER