Düzce Doğası Güney Yürüyüş Parkurları içinde yer alan Pürenli Yaylası ile Balıklı yaylası arasında Düzce Valiliği ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile “Modern Uygulamalar ve Yenilikçi Yöntemler ile Düzce Turizm Altyapısını Güçlendirilmesi” Projesi kapsamında yürüyüş etkinliği düzenlendi.



Etkinlikte Düzce Yürüyüş rotaları kitabı ve “ Yüzde 100 Doğadasın” tişörtlerinin dağıtımı yapılarak Düzce Mobil Uygulamasının İnternetsiz çalışma özelliği kullanılarak yürüyüş gerçekleşti.

"Amacımız buraları çok daha iyi tanıtmak"
Düzenlenen yürüyüş programında konuşan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “Bizim turizmle ilgili sloganımız ‘Düzce yüzde 100 doğadasın.’” diyerek şöyle devem etti:

“Bu manada yaylarımızı hep birlikte görüyoruz. Buralar nasıl daha fazla turizme kazandırılabilir. Kaldı ki biz İstanbul’dan buraya gelip burada kamp yapanları buraları bilenleri görmüş olduk. Amacımız buraları çok daha iyi tanıtmak. Düzce olarak çok stratejik bir konumdayız. Bu etkinlik artacak devam edecek ve ilimizi hem yakın çevredeki turizme kazandırmak ama asıl bir amacımız da Körfez ülkelerine dönük turizmine nasıl açabiliriz çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yurtdışında körfez ülkelerin fuarlarına da katılıyoruz. İlimizi turizme açmak için hep birlikte uğraşıyoruz.”



Basın mensuplarının “Bolu Taşkesti Pürenli Yaylamıza Hoş Geldiniz” yazılı pankartı sorması üzerine Vali Dağlı, “Biz Düzce ve Bolu zaten hep birlikteyiz. O ayrılık kağıt üzerindeki bir ayrılık. Böyle bir konu zaten hiçbir zaman yok. Buraları yeter ki turizme kazandıralım amacımı bu” ifadelerini kullandı.



İnternetsiz uygulama
Düzce Mobil uygulamasında da bahseden Dağlı şunları kaydetti:

“Mobil uygulama internet çekmese bile cep telefonu üzerinden biz buradaki gezilecek yerleri, trekking yerleri, yürüyüş parkurlarıyla ilgili mobil telefonlarımıza indirerek yollarını kaybetmeden gezebilecekler. Önemli bir hizmet ve teknolojiye uyum sağlamadan turizmde ileriye gitmek mümkün değil. Belediyemizle birlikte şöyle bir uygulamamız da var; Düzce il sınırlarına herhangi bir araç girdiği zaman Düzce’ye geldiği sinyal olarak gelecek. Şuanda Düzce’desiniz diye mesaj gidecek. Daha sonra kişi isterse ‘Ben Düzce’de ne yaparım?’ bölümü var, veya belediyede valilikte bir işim var bunların da daha derinine girmek suretiyle istediği şekilde istediği yere ulaşmış olacak.” dedi.



“Yaylalarda çok görünür”
Yürüyüş sırasında toprak yükseklik hakkında bilgi veren Mudurnu Taşkesti Belediye Başkanı Efrayim Özdemir şöyle konuştu:

“Bu yüksek rakımlı yerlerde köknar ağaçlarının çok olduğu bölgelerde karıncalar orman zararlılarını topluyorlar. Yaylalarda çok görünür. Bunu da ayılar elini koyarak karıncaları yiyerek tüketmeye çalışır.”


Etkinliğe çok sayıda protokol ve basın mensupları katılım sağladı.



Haber: H. GÜRSOY