Dönemin valisi Adnan Yılmaz tarafından başlatılan Düzce'nin Beyköy üzerinden Abant'a bağlanması projesi "dumura uğramış" gibi görünüyor. Düzce'yi Abant'a bağlayacak projenin mahiyeti bilinmediği gibi, ulaşım için ayrılan bütçenin başka bir alana kaydırılmasından korkuluyor.

 

Özel İdare Müdürlüğü'ne ait iş makinalarıyla başlayan çalışmalar, iş makinalarının merkeze çekilmesiyle durmuştu. Proje, Düzce'yi Beyköy üzerinden Samandere Şelalesi, Derdin kaplıcası ve Sinekli Yaylası'nın yanından Abant'a bağlamaya yönelik turistik bir yol projesi olarak biliniyordu.Büyük hedeflerle ve büyük ideallerle başlanan "bağlantı yol projesi" şu anda durmuş durumda. Daha önce traktörlerle veya iş makinalarıyal gidelen yolun son hali anlatılacak gibi değil.

   

Düzce'yi Beyköyü beldesi ve Samandere Köyü üzerinden Abant'a bağlanacak  proje çerçevesinde  iyileştirme çalışmalarının bir an önce tamamlanması ve beklenen yolun turizm amaçlı  trafiğe açılması bekleniyor.Bu yolun Beyköy üzerinden Abant'a bağlanması halinde Abant'an Düzce'ye veya Düzce'den Abant'a uzanan güzergahta bulunan Sinekli Yaylası,Pürenli Yaylası, Odayeri Yaylaıs gibi yaylalar başta olmak üzere  Samandere Şelalesi, Derdin Kaplıcası, Güzeldere Şelalesi  ve Efteni Gölü Tabiat Anıtı Kuş Cenneti'nden  Kardüz Yaylası'na kadar uzanan bir turizm şeridinin gezilip görülmesi amaçlanıyor. Ancak bu güzergahın tamamlanabilmesi için Düzce'yle Abant'ın ulaşım ağının kurulması gerekiyor.

HABER;E.TAYHAN