Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ‘2011 Nüfus Konut Araştırması’ yapıldı. Yapılan araştırmaya göre Düzce ile genelinde 15 bin 226 konut sayıldı.

Çalışma öncesinde Düzce Valiliği, İlçe Kaymakamları ve Belediyeler ile görüşülerek çalışma hakkında genel bilgi verildi. Ayrıca çalışmada kullanılmak üzere il merkezleri ve merkez nüfusu 20 bin üzerinde olan ilçe merkezlerinde koordinasyon merkezi oluşturuldu.

Araştırmanın ilk aşaması olan Sayım Bölgesi Adres Kontrolü çalışma kapsamında geçici personel temin edilerek İl Koordinasyon Merkezlerinde personellere çalışma ile ilgili eğitim verildi. İlk aşama çalışma 16 Eylül tarihinde tamamlandı.

Çalışmanın ikinci aşaması olan Hane halkı Soru Formu Uygulaması ve Kurumsal Yerler Soru Formu Uygulaması 3 Ekim tarihinde başlandı. Düzce genelinde Kurumsal Yerler Soru Formu Uygulaması kapsamında ceza ve tutukevleri, huzurevleri, yetiştirme yurtları, askeri birlik ve yükseköğretim öğrenci yurtları gibi toplam 50 kurumsal adrese gidilerek bu adreslerde tam sayım yapıldı.

Kurumsal adreslerin sayımı 17 Ekim tarihinde tamamlandı. Hane halkı Soru Formu Uygulaması kapsamında 15 bin 226 hane ile yüz yüze görüşülerek ferlerin göç, eğitim, özürlülük, doğurganlık ve işgücü durumları ile bilgiler derlendi. Düzce genelinde 30 personel ile çalışma devam ederken çalışmanın 30 Kasım tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Haber; R. BAL