TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi tarafından 2012 yılında düzenlenen Ulusal “Kentimi Okuyorum” kitap yarışmasında “KİL’İM” adlı eseriyle Türkiye 3.sü olan Düzceli Yazar Bilge Sunay Sönmez, yazdıkları kitaplarla büyük ilgi uyandırıyor. Ankara’da birçok ünlü kitap evinin kitaplarını basmak için sırada bekliyor.

Düzce Azmimilli İlkokulunda Anasınıfı öğretmeni olarak görev yapan Bilge Sunay Sönmez, Düzce Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek yaptığı çalışmalar hakkında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ile birlikte sohbet etti.

Yazarlık macerasının 2012 yılında yılında ulusal bir kitap yarışmasında dereceye girmesiyle başladığını kaydeden Yazar Sönmez, Mimarlar odasının ülke genelinde düzenlediği 'Kentimi okuyorum çocuk kitapları yarışmasında' 3. Olduğunu hatırlatarak, 4 adet okul öncesi dönem çocukları için hazırlanan 30 öyküden oluşan değerler eğitimi serisi ve ayrıca 4 adet hikaye kitabının bulunduğunu dile getirdi.


En büyük hayalinin bir gün bütün kitapçıların raflarında kitaplarını görebilmek olduğunu dile getiren Sönmez, bu yolda kendisine en büyük destekçisinin, eşi olduğunu da dile getirdi.