Düzce'de fiziki yeterlilik testi kapsamında yapılan koşu sonrasında rahatsızlanan Kırşehirli uzman çavuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, rütbeli personele yönelik fiziki yeterlilik testi kapsamında koşu icra edildiği belirtildi. Test sonrasında rahatsızlanan Beyköy Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Erdem Aydın'a ilk müdahalenin, spor testi için hazır bulunan ambulanstaki sağlık görevlilerince yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına en yakın hastaneye sevk edilen Aydın'ın burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.



Kortej eşliğinde İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi
Tüm Düzce ve Konya’yı derinden üzen haberin ardından şehidimiz, hayatını kaybettiği hastaneden alınarak cenaze aracına konuldu. Daha sonra son kez görev yaptığı İl Jandarma Komutanlığı’na kadar kortej eşliğinde sirenler çalınarak getirildi.

Şehidimizin burada düzenlenen cenaze töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra cenaze namazı kılındı.



Düzce protokolü yalnız bırakmadı
Şehit Uzman Çavuşun cenaze törenine, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Adalet Komisyon Başkanı Ferhan Acar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, ilçe belediye başkanları, jandarma personeli katıldı.



Milletvekili Keşir, şehidimizin ayakta durmakta güçlük çeken eşinin koluna girerek teselli etti.

Şehit Uzman Çavuş Aydın, burada düzenlenen cenaze töreninin ardından helikopterle defnedileceği Konya’nın Akşehir ilçesine uğurlandı.

Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Aydın için taziye mesajları yayımlandı.



Özlü: Başımız sağ olsun!
AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve 65. Hükümetin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Dr. Faruk Özlü, görevi başında şehit olan Beyköy Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Erdem Aydın için bir mesaj yayımladı.

Özlü, mesajında, "Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nda rütbeli personele yönelik icra edilen fiziki yeterlilik testi kapsamında koşudan sonra rahatsızlanan Beyköy Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Erdem Aydın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu büyük bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayım. Şehidimize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.



Bıyık: Tüm milletimize başsağlığı diliyorum
MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık ise yayımladığı taziye mesajında şunları kaydetti:

"Düzce İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Beyköy Karakol Komutanlığı’nda görevli olan Uzman Jandarma Çavuş Erdem Aydın’ın fiziki yeterlilik testi kapsamında koşudan sonra rahatsızlanarak kalp krizi sonrası hayatını kaybettiğini ve şehit olduğunu üzüntüyle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum."



Küçük’ten taziye mesajı
İYİ Parti ve CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük de görev başında şehit olan Beyköy Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Erdem Aydın için taziye mesajı yayımladı. Küçük mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Beyköy Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Erdem Aydın görevi başında şehit düşmüştür. Şehidimize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere yakınlarına, tüm milletimize başsağlığı diliyorum."



"Üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayız"

AK Parti Düzce İl Başkanımız Mustafa Keskin ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Düzce İl Jandarma Komutanlığın da fiziki yeterlilik testi kapsamında koşudan sonra rahatsızlanan Beyköy Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Uzman Jandarma Çavuş Erdem Aydın' ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu büyük bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayız. Şehidimize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere yakınlarına başsağlığı dileriz.Milletimizin Başı Sağolsun."


"Yüreklerimizi dağlamıştır"
Vatan Partisi Düzce Beleiye Başkan Adayı Fethi Sönmez de bir taziye mesajı paylaştı:

"Vatan savaşı verdiğimiz koşullarda ülkemizin ve milletimizin geleceğinin güvencesi olan askerlerimizin ayağına taş deyse millet olarak bunu yüreğimizde hissediyoruz.
Görevi başında şehit olan Beyköy Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Erdem Aydın’ın görevi başında şehit olması yüreklerimizi dağlamıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere  tüm milletimize başsağlığı dileriz."

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ