Sağlık Bakanlığı, “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018” kapsamında 1 milyon adet bisiklet dağıtımı yapmak için çalışmalara başladı. Bu kapsamda geçtiğimiz ay Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda dağıtılmak üzere bisiklet alımı işi ihalesine çıkıldı. Düzce’de ilk etapta 175 adet bisiklet dağıtımı yapılacak…

Bakanlık bisiklet kullanımını teşvik etmek amaçlı bisiklet dağıtımı yaparken, gözler Düzce’deki bisiklet yollarına çevrildi. "Marka" şehir olmayı hedefleyen Düzce'de bu kadar çok bisiklet kullanımına karşın sadece 2 tane bisiklet yolu bulunuyor. 4 yıl önce açılışı yapılan Hürriyet Caddesi'ndeki bisiklet yolunun ardından son olarak Düzce Belediyesi Çoban Kavşağından Akçakoca Yolu üzerinde uzanacak bisiklet yolunun 2 kilometrelik kısmını tamamlayarak hizmete açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz gün katıldığı bisiklet dağıtım töreninde özellikle Belediye Başkanlarına seslendi.

Erdoğan, “Bisiklet yollarını parkların, rekreasyon alanlarının içine sıkışmaktan kurtarıp günlük hayatın bir parçası haline dönüştürmeliyiz. Planlarda bisiklet yolu olarak ayrılan yerlerin başka amaçlarla kullanımına kesinlikle izin vermemeliyiz. Bunu başarmamız lazım. Mevcut yolları da bisikletli ulaşıma uygun hale dönüştürme çalışmalarına hız kazandırmalıyız. Buradan belediye başkanlarımıza sesleniyorum, bu konunun da bizzat takipçisi olacağım. Ziyaret ettiğim illerde, ilçelerde gözüm bisiklet yollarını arayacaktır. Şayet göremezsem oranın belediye başkanıyla bu meseleyi enine boyuna konuşmak gerektiği kanaatine varacağım."dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki hassasiyetini belediye başkanlarının ne kadar dikkate alacağı bilinmez ancak, Düzce'de trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yaşanan kazalar baz alındığında yeni bisiklet yollarının açılması şart gibi gözüküyor.