30 ülkeden Türkçe Olimpiyatları için Düzce’ye gelen 70 öğrenci, Sevgi Evleri Öğrencileri ile birlikte ağaç dikti. Olimpiyatlara katılan öğrenciler bugün Gümüşova Yongalık Köyünde “ Biz Büyük Bir Aileyiz “ isimli hatıra ormanı oluşturdu.

30 ülkeden gelen öğrencilerin her birinin artık Düzce’de bir ağacı var. Öğrenciler diktikleri ağaçlara kendi isimlerini verip etiketlerle ağaçlara astılar. Bugüne kadar bir kez bile ellerine kürek almayan öğrenciler ilk kez kendi ağaçlarını diktiler.

Düzce’yi çok sevdiklerini söyleyen öğrenciler, buraya tekrar gelmek istediklerini ağaç diktikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.


DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, olimpiyatlarda sadece dil öğrenmenin önemli olmadığını ayrıca kültürlerin de öğretildiğini belirtti.

Çakır, “Düzce’de çok coşkulu, güzel bir Türkçe Olimpiyatları düzenlemiş olduk. Burada da 30 ülkeden gelen 70 çocuğumuzun dikili bir ağacı olsun mantığıyla Valimizin öncülüğünde buradayız. Önemli olan dil öğretmek değil sadece, kültürünüzü, hayatınızı, yemenizden içmenize kadar bir anlamda içinde oluyorsunuz. Ben bu coşkuda emeği geçen tüm Düzceli halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah geleneksel Türkçe Olimpiyatları olması anlamında temenni ediyoruz. Ülkemizin kritik bir dönemden geçtiği, insanların rahatsız olduğu bir dönemde 30 ülke çocuğunun kaynaşması, bu birliği gördüğümüz zaman hiçbir sorun olmamalı diyoruz. Barış kardeşlik sevgi ve coşkunun en güzel adresiydi dün akşam. “ dedi.

Haber: S. YANAR